15 Temmuz Şehitleri Anıldı!...

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yıl dönümünde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri çerçevesinde, Can Akengin Sergi Salonu’nda Giresun halkının gösterimine sunulan fotoğraf sergisi, Vali Ünlü tarafından açıldı.

“Şehitlerimizin anısına oluşturulan hatıra ormanında fidanların bakımı yapıldı”

Anma etkinlikleri Çıtlakkale Mahallesinde Giresun Valiliği karşısında oluşturulan “15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı” içerisinde bulunan ve Vali Enver Ünlü’nün 2021 yılında kendi diktiği “Mavi Ladin” fidanının bakımını gerçekleştirerek, etkinliğe katılanlara fidan dağıttı.

Vali Ünlü, kendi diktiği fidanın bakımını yaparak, etkinlik alanında bulunan fidanların dağıtımından sonra yaptığı paylaşımda “Hain darbe kalkışmasında vatana alçakları uğratmayan, göğsünü siper ederek milli iradeye sahip çıkan Aziz Şehitlerimiz anısına fidan diktik. O gece kendi salasını dinleyip, şehadete koşan yiğitlerimize selam olsun. Dağıttığımız fidanlar toprakla buluşarak istiklal ve istikbalimiz uğruna canını feda eden kahramanımızın aziz hatıralarıyla büyüyecek” diyerek duygularını dile getirdi.

“Şehitlerimiz İçin Mevlid-i Şefir okutuldu”

 

Giresun Merkez Hacı Miktad Camiinde ise Öğle Namazını müteakip başlayan program; Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak kabul edilen Covid–19 virüsünün yayılımının önlenmesi için alınan tedbirler kapsamında, Sağlık Bakanlığı Covid–19 Salgın Yönetimi Çalışma Rehberinde yer alan esaslara ve “Temizlik, Maske ve Mesafe” kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi.

Hafızlar ve imam-hatipler tarafından okunan Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle icra edilen programın sonunda 15 Temmuz Şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için dualar edildi.

Programa; Vali Enver Ünlü,Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu,il protokolü, şehit aileleri ve gazilerimiz ile vatandaşlar katıldı.