1980 ÖNCESİ GÖRELE'NİN ÇİLEKEŞ ÜLKÜCÜLERİ...

Ülkü denen nazlı gelin'e sevdalı bir zamanlar Görelenin bıçkın delikanlı ülkücüleri 14 Eylül 2021 Salı günü Görele Hayrullah koç parkında bir araya geldiler. Onlar, diye hitap ettiğim başı dik, alnı ak ve davası Hakk olan, kevser akan gül kokan, Anadolu’nun alın teri, bu Ülke'nin yerli'leri, Türk’ün yürek sesi, Türk dünyası’nın beşik kertmesi ve idealizmin son efsanesi olan bizim çocuklar. Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz ülkücüler çoktan atmışına merdiven dayamış, saçı sakalı ağarmış torun torba sahibi olmuş bu dava uğruna bedel ödemiş ülkücülerdir.

Ve bu ömürden geriye, unutulmayan hatıralar, yürekte saklı yaralar, ifa edilen ameller, hayat bulmayan emeller, yarınlara dair hayaller, mavera menzilli idealler, yaşatılan faziletler, yapılan ibadetler, bir türlü yapılamayan hamleler, keşke diye başlayan sayısız cümleler, hak yolunda çekilen zahmetler, katlanılan mihnetler, gösterilen gayretler ve çekilen çileler kaldı. O yıllar, çıkarsız dostlukların, karşılıksız sevgilerin, kutsi bir dava için yapılan mücadelelerin, feragat ve fedakarlıkların hesabı değil hasbi olduğu, yani en saf ve en temiz duygularla yaşandığı yıllardı.

O yıllar, yiğitlik ve cesaretin, ahlak ve faziletin, kardeşlik ve samimiyetin, iç içe girdiği, en kalbi duyguların, en baki arkadaşlıkların ve en ulvi gönüldaşlıkların yaşandığı ve en soylu idealizmin yaşatıldığı yıllardı. Göreleli eski ülkücüler uzun yıllar sonra gerçekleşen buluşmada hasret gidermiş, eski günleri yad etmiş ve yıllardır görmediği ülkücü kardeşleriyle kucaklaşmıştır.
70’li yılların Göreleli Ülkücüleri hayatlarının belki en sıkıntılı günlerini bu şehirde geçirmiş olsalar da, en unutulmaz hatıralarını ve en mutlu zamanlarını da Görele’deki ülkü ocağında yaşamışlardı.

Gönlü ak yüreği bozkurt olan ve Görele sevdasında buluşan ülkücü kardeşlerime buradan sevgi saygı ve selamlarımı iletiyor muhabbetle kucaklıyorum.