23 NİSAN EYNESİL'DE DE COŞKUYLA KUTLANDI!...

Törene ilçe Kaymakamı İdris Koç, Belediye Başkanı vekili Erdal Çalık, Ören Belde Belediye Başkanı Mustafa Eren, Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okul Müdürü Engin Kaban, Jandarma Komutanı Uğur Ahmet Alkan, Emniyet Müdürü Halil Ertem, Milli Eğitim Müdürü İsmail Hakkı Güven, bazı daire amirleri, siyasi ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Hakkı Güven, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın tarihimizin dönüm noktalarından birinin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

" Milletimiz, egemenliğini yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazanmıştır. Bu nedenle egemenliğimiz ulusal varlığımızın başında gelir. Bizler bugün de çocuklarımıza kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Günümüzün büyükleri, sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu ülkemize ve yarın büyükleri olan çocuklarımıza olan en büyük temel görevimizdir.

Küçük Hanımlar, Küçük Beyler, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi sizlerden çok şey bekliyoruz sevginin kardeşliğin hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle ulusal egemenlik ve çocuk bayramınız kutlu olsun." dedi.

Tören, şiirlerin okunması, oyun ve ront gösterileri ve çeşitli halk oyunları gösterilerinden sonra, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile sona erdi. Ahmet CEYLAN