ADD "Uğur Mumcu'dan Günümüze Türkiye" konulu panel düzenledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Giresun Şubesi tarafından Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümü 24 Ocak'ta başlayıp, Prof. Dr. Muammer Aksoy'un ölüm yıldönümü 30 Ocak gününe kadar devam eden “Adalet ve Demokrasi Haftası” kapsamında “Uğur Mumcu'dan Günümüze Türkiye” düzenlen panelin Medaratörlüğünü Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Giresun Şubesi önceki başkanı Hilmi Taşkın’ın yaparken “Uğur Mumcu'dan Günümüze Türkiye” paneline konuşmacı olarak Çağdaş Gazeteciler Derneği İl Temsilcisi Saliha Yayla ve Giresun Gazeteciler Derneği'ni temsilen Ufuk Kekül konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılardan Adalar Belediye Başkanı Eynesilli Gazeteci hemşerimiz Erdem Gül, hava muhalefeti nedeniyle gelemeyerek, panele gönderdiği video mesaj ile katıldı.

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Giresun Şubesi tarafından Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümü 24 Ocak'ta başlayıp, Prof. Dr. Muammer Aksoy'un ölüm yıldönümü 30 Ocak gününe kadar devam eden “Adalet ve Demokrasi Haftası” kapsamında “Uğur Mumcu'dan Günümüze Türkiye” düzenlen paneli çok sayıda davetli izlerken, panelin sonunda Moderatör Hilmi Taskın'a, ÇGD Temsilcisi Saliha Yayla'ya ADD Başkanı Oğuzcan Özdemir, CHP İl Başkanı Fikri Bilge, 29 Ekim Kadınlar Derneği Başkanı Emine Şenel'e, gazeteci arkadaşımız Mehmet Yaşar' a plaket takdim etti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Giresun Şubesi Başkanı Oğuzcan Özdemir”ülkemizi karanlığı sürükleyen 12 Eylül 1980 faşist darbesinin zeminini oluşturmak amacıyla başlayan cinayetler dizisinde önce ADD Kurucu Genel Başkanı Prof.Dr.Muammer Aksoy katledildi. Ardından seri cinayetler kalpaksız kuvayeci Uğur Mumcu’yla sürdü. Mumcu evinin önünde arabasına konulmasıyla paramparça edildi. İşte bu iki aydının öldürüldüğü tarihler arasında Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında etkinlikler düzenleyerek hem bu cinayetlerin arkasındaki gerçekleri, nedenlerini, sonuçlarını irdeliyor, hem de kanlarının yerlerde kalmaması gerektiği çağrımızı yineliyoruz. Atatürkçü Düşünce Derneği Giresun Şubesi olarak düzenlemiş olduğumuz Söyleşimize katılan kıymetli misafirlere, değerli konuşmacılara çok teşekkür ediyorum. Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümü 24 Ocak'ta başlayıp, Prof. Dr. Muammer Aksoy'un ölüm yıldönümü 30 Ocak gününe kadar devam eden “Adalet ve Demokrasi Haftası” kapsamında 24 Ocak 2022 Pazartesi saat 17.00’de Anma Yürüyüşü saat 17.00’de Anma Yürüyüşü düzenlenecek” dedi goreleden haber-medya