Ağustos ayı Türk Ulusu için zaferler ile doludur!...

Belediye Başkanı Fatih Duzcu mesajında; Ağustos ayı içerisinde, Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Selçuklu Sultanı Alparslan’ın Malazgirt Zaferi ve Anadolu topraklarının korunmasını sağlayan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Önderliğinde Büyük Taarruz’a kadar birçok zafer yaşandı.

Ağustos ayı Türk Ulusu için zaferler ile doludur. 1071 Malazgirt, 1473 Otlukbeli, 1514 Çaldıran Zaferi, 1516 Mercidabık, 1521 Belgrad, 1526 Mohaç, 1571 Kıbrıs ve son olarak 1922 Büyük Taarruz gibi şanlı zaferler ve kutlu fetihler gerçekleştirilmiştir. Bu yüzden tarihi şanlı zaferlerle dolu olan aziz milletimizin gönlünde ağustos ayı zafer ayıdır. Milletimizin asırlardır dinimiz, devletimiz ve bayrağımıza göz diken düşmanlarla mücadele etmiş ve bu uğurla nice kutlu zaferler ve fetihleri gerçekleştirmiştir. Bizlere bu zaferi armağan eden ecdadımızın hatırasını ve uğrunda baş verip baş aldığı değerleri layıkıyla yaşatarak, bugün her alanda kendimizi geliştirip, bilimde, teknolojide ve tüm alanlarda büyük zaferlerin kazanılması için mücadele etmeliyiz. Günümüzde artık savaşlar ekonomiler, buluşlar, üretim üzerinden gerçekleşmektedir. Bu yüzden bizler de bu hususta mücadele verip atalarımızın bizlere armağan ettiği mübarek toprakları ve kazanımları kaybetmemeliyiz. Bu zaferler uğrunda can verip Şehit, bedeninden bir parça veren gazi ecdadımızı rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Bu duygu ve düşünceler ile Ulus olarak 99. Yılını kutlayacağımız 30 Ağustos Zafer Bayramımızı Kutlar, en kalbi duygularım ile tüm vatandaşlarımızı selamlarım...

Fatih DUZCU

Çavuşlu Belediye Başkanı