Aşı Olmayanları Zorlu Günler Bekliyor!...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 aşısı olmayan işçilerden 6 Eylül itibarıyla iş yeri veya işveren tarafından zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi istenebilecek.Aşı olmayan ve 48 saat içerisinde PCR Testi Negatif olmayan vatandaşlara seyahat engeli uygulanacak,Tiyatro,sinama,tiribünlerde yer alamayacaktır.

81 İLE PCR TESTİ GENELGESİ GÖNDERİLDİ

 

Bakanlık’tan yapılan açıklama şöyle:

 

Çalışma hayatını düzenleyici, işçi – işveren ilişkilerinde çalışma barışının sağlanmasını kolaylaştırıcı ve koruyucu tedbirler almak, iş sağlığı ve güvenliğini sağlayacak tedbirlerin uygulanmasını izlemek Bakanlığımızın asli görevleri arasındadır. Bu doğrultuda, Bakanlığımız tarafından, işverenlerin işçilerinden isteyeceği PCR testi ve işçilerini Covid-19 riskleri ve tedbirleri konusunda bilgilendirmesini içeren, 2/9/2021 tarihli genel yazı 81 İl Valiliği’ne gönderilmiştir.

 

Söz konusu yazıda, işverenlerin, işyerinde karşılaşılabilecek sağlık ve güvenlik risklerine yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler hakkında tüm işçilerini bilgilendirmekle yükümlü oldukları hatırlatılmıştır. Önümüzdeki günlerde PCR testinin 170 TL olması gündemde olurken, PCR testi veren kişilerin en az iki gün evde izole olması da gerekeceği kaydediliyor.