Başkan Civil: Başarıya giden yol çok uzun

TFF 3’üncü Lig 2’nci Grupta mücadele eden ve ilk yarıyı 21 puanla tamamlayan Eynesil Belediyespor’da başkan Nail Civil, değerlendirmelerde bulundu.

“Bizim için takım halinde iyi bir sezon başlangıcı oldu. Oyuncularımız yeni toplanmış bir kadro olmasına rağmen hocamız Hasan Uğur Kardal’ın, oynatmak istediği sisteme oldukça iyi cevap verdi” diyen Civil, “Bizim şöyle bir hedefimiz vardı; bu ligde kalıcı olmak ve ligi bitirebildiğimiz kadar üst sıralarda tamamlayan takımlarından biri olmaktı. Bu doğrultuda yönetim, teknik ekip ve futbolcu grubumuz çalışmalarını sürdürdü ve ilk yarıyı noktaladık. Son 5 maçlık periyotta istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Bu maçlarda çok kaçırdığımız pozisyonlar da oldu, pozisyonları çok cömert harcadığımız anlarda. Onu da gidermek için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Civil, taraftarların takımlarının olduğu noktadan memnuniyet duymaları gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

“TFF 3’üncü Lig 2’nci Grupta belki de en az bütçeyle kurulmuş bir takımın, gerek ekonomik, gerek kadro derinliği azlığını bahane etmeyip yeni başladıkları 3’üncü Lig serüveninde inanılmaz işler başardığı gerçeğini lütfen atlamayalım. Sakatlıklardan kaynaklı birçok oyuncumuzdan mahrum şekilde 10 haftalık süreci tamamladığımızın da altını çizmek istiyorum. Oyuncularımızın eksikliği 18 kişilik kadromuzda bulunan oyuncu grubumuzu da dolayısıyla oldukça zorladı.

Bu sürecin sevindiren tarafı bizler için şu; oyuncularımız maç sonuna kadar birlikteliği takım olma duygusunu kazansak da, kaybetsek de gösterdiler. İyi futbol oynamaya, mücadele etmeye çabaladılar. İlk yarıyı tamamladık ve artık ligin ikinci yarısı için önümüze bakacağız. Eksiklerimizi tamamlayacağız, sakat futbolcularımızın tedavi süreçlerine yoğunlaşacağız ve ikinci yarıya hazır bir şekilde başlayacağız. Oyun stratejimizde herhangi bir değişiklik olmayacak. Kora kor mücadele ile üçüncü bölgede oyun isteğimiz ile kaptırdığımız yerde baskı ile takım bütünlüğü ile ikinci yarıya hazırlanacağız.”

Başkan Nail Civil, Giresun halkından destek beklediklerini de ifade ederek, şunları kaydetti:

“Amberçay Eynesil Belediyespor, Giresun’un profesyonel bir takımı. Yaptığımız işten sadece başarılı sonuçlara bakılıp destek olmak yetmez, bu memleketin takımına her noktada destek olmak hepimizin görevidir. Sizlerin destekleriyle bu onurlu mücadelemize hep birlikte devam edeceğiz. Giresun halkından, futbol sevdalılarından bizi desteklemelerini talep ediyoruz. Çıktığımız yol uzun ve zorlu bir yolculuk. Biz bu yolculuk için de gerekli mücadeleyi yönetim olarak, teknik ekip olarak ve oyuncu grubumuzla bu mücadelenin içinde sonuna kadar olacağız. Takımımız ilk yarı bitmesine rağmen halen ‘göğüs sponsoru’ bulabilmiş değil.  Giresunlu iş insanlarını, siyasileri ve şehrimizin önde gelen yöneticilerini ellerini bu taşın altına koymaya davet ediyoruz. Biz inanıyoruz; birlikte aşamayacağımız engel, başaramayacağımız hiç bir şey yok.”