Bektaş: Bu bir vahşettir!...

Bektaş yaptığı açıklamada: "Basın açıklaması öncesi gözlem için Giresun Belediyesi’ne ait dolgu alanına gittiğimizde tesadüfen derin bir çukur içerisinde onlarca hayvanın bir kısmı çöp poşetinde bir kısmı dışarı çıkmış olduğunu gördük.

 

Sahil yolu kaldırımına çok yakın bölgedeki çukurdan yayılan koku ve etrafını saran sinek yoğunluğunu tarif etmek mümkün değil. Çukura daha önce de hayvan atıldığı açıkça görülmekteydi.

 

Biz oraya intikal edip durumu gerekli birimlere ilettikten sonra Giresun Belediyesi’ne ait bir iş makinası tarafından çukur kapatıldı. Hayvanların da Giresun Belediyesi görevlilerince oraya bırakıldığını öğrendik.

 

Kimseyi zan altında bırakmak istemem ancak bu bir toplu zehirleme işlemi ise Hayvan Haklarına aykırıdır. Yok eğer doğal ölüm nedeniyle gömme işlemi ise hayvan cesetlerinin toplum sağlığını tehdit edecek şekilde hiçbir dezenfekte işlemi yapılmadan çukura atılıp ağzının açık bırakılması ise açıklanamaz bir durumdur.

Biz çöp dökülüyor mu diye gittiğimiz yerde havyan cesedi döküldüğünü görüyoruz. Giresun Belediyesi Başkanını Hayvanları Koruma Gününde resim paylaşmaya değil gerçek manada hassasiyet göstermeye davet ediyoruz." dedi.