Bilge istifa kıskacında!...

CHP Giresun il yönetimi önceki gün yaşanan istifalarla sarsıldı.

Fikri Bilge başkanlığındaki 20 kişilik yönetim kurulundan 14 yönetim kurulu üyesinin istifa ettiği ve istifalarını CHP Genel Merkezine gönderdikleri öğrenildi.

 

BİLGE: “BU BİR KALKIŞMA VE DARBE GİRİŞİMİDİR”

14 Şubat 2020'de yapılan seçimle genel kurulla iş başına gelen Fikri Bilge başkanlık ettiği yönetim kurulu üyelerinin istifaları ile ilgili olarak çok çarpıcı sözler söyledi ve iddialar ortaya attı. Bilge, “Bana henüz ulaşan resmi bir istifa olayı yok. (dün itibarıyla) Ancak  bunun bir kalkışma ve darbe girişimi olduğunu söyleyebilirim. Bu olay delegelerin iradesine karşı yapılmıştır. İstifa imzaları tek elden toplanmış ve toplayan bellidir, Olayı doğru bulmuyorum” dedi.

KARAİBRAHİM: “45 GÜN İÇİNDE SEÇİM YAPILIR”

CHP’deki yaşanan olayla ilgili olarak kendisine telefonla ulaştığımız CHP’de örgüt ve örgütlendirmeden sorumlu genel başkan yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın yardımcısı eski Giresun milletvekili Eşref Karaibrahim ise istifaları kendisinin de duyduğunu ancak parti genel merkezine dün itibarıyla resmi bir şey gelmediğini söyledi.

Karaibrahim, “İstifalar tek taraflıdır. İstifaları genel merkezde MYK tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılır. Parti olarak bugüne kadar ki uygulamalarımız ne ise o yapılır. İstifalar kabul edildikten sonra il yönetimi düşer. Genel merkez tarafından 7 kişilik geçici bir kurul oluşturur. Bu kurulda 45 gün içerisinde partiyi seçime götürür” dedi.

 

KERİM AKSU: “OLAYLAR BENİM DIŞIMDA"

CHP’nin Giresun’daki ağır toplarından eski CHP İl Başkanı ve Belediye Başkanı Kerim Aksu ise partide yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Yeşilgiresun’un sorusunu cevaplandırdı. Aksu, "Herkes gibi bende duydum Ancak yaşanan olaylar benim dışımda.” dedi.

Aksu, “Genel kurul da il başkanlığına aday olacak mısınız?” şeklindeki sorumuza ise” Öyle bir düşüncem yok. Aday değilim" karşılığını verdi.

TIĞLI: “HERKES GİBİ BENDE DUYDUM”

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı da il yönetimindeki istifalarla ilgili olarak “Herkes gibi bende duydum, ancak bana gelen bir istifa dilekçesi yok. Parti genel merkezine gelmişse genel merkez gereğini yapar.” dedi. Tığlı, istifaların kesinleşmesinin ardından bir değerlendirme yapabileceğini de ifade etti. Cavit Özdemir