" BU AÇIKLAMA İLE FİYATLAR DİBE VURDU"

İYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi 'ni eleştirerek fındık fiyatlarına darbe vurduğunu öne sürdü.Yazılı bir açıklama yapan Eroğlu," TMO Genel Müdürü bir hafta önce beyanat vererek, Aralık ayında fındık alımına son vereceklerini söyledi.Kardeşim kaç ton fındık aldın, onu bile açıklamadan alıma son vereceğini belirtiyorsun.

Bir haftadır bekliyorum, ne Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü' nden ilave bir açıklama var.Ne iktidar ortaklarından, ne FİSKOBİRLİK' ten, ne de üretici birliklerinden bir açıklama var." eleştirisi yaptı.

" Şimdi bu zamanda bu açıklama ne manaya geliyor bir düşünelim; almayacaksan da bile hiç olmazsa demeç verme" diyen Başkan Eroğlu şöyle devam etti:" Şimdi bu demeçle fındık fiyatları dibe vurdu, Aralık' tan sonra tamamen dibe vuracak demektir.

Sayın Genel Müdür bu yaptığının doğru olmadığını bilmiyor mu? Elbette biliyor ama Aralık sonuna doğru iktidar erki bir talimat verir alımlar uzatılır, güya siyasi iktidar da kahraman olur. Bu numarayı geçen sene yaptılar. Siyaseti bu kadar ucuz hale getirenleri ve memuriyet görevinin gereğine yakışmayan partici idarecileri kınıyorum.

Bunların yaptığı tamamen 3 yabancı firmaya fındığı peşkeş çekmektir."