ÇANAKÇI BELEDİYE BAŞKANI “ÇANAK” YAPTI!...

Kapadokya’ya gezisinde mutlaka akıllarda kalacak ve anılarınızı dolduracak yegânelerden birisi olan ata, dede sanatı Avanos çömlekçiliğine yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisi oluyor.

Çanakçı, Görele, Eynesil ve Giresun’dan katılımlı tur ile birlikte bir Çanak- Çömlek atölyesini gezen Başkan Tuncay Kasım çarkın başına geçerek çanak yaptı. Çanak-Çömlek ustası Evren Topuz, Başkan Kasım’ın yaptığı çömleği atölyelerinde hatıra olarak saklayacaklarını belirtti. Belediye Başkanı Kasım’ın bu konuda yeteneğini olduğunu da belirten Çanak-Çömlek ustası Evren Topuz,”Atölyemize her gün yüzlerce kişi geliyor. Bu guruplara uygulamalı olarak çanak ya da çömlek nasıl yapıldığını gösteriyoruz. Giresun’dan gelen gurupta Çanakçı ilçesinin Belediye Başkanı Tuncay Bey olduğunu görünce kendisinden çarkın başına geçmesini rica ettik. Guruptaki misafirlerden de aynı yönde istekte olunca başkanımız iş elbiseleri giyerek atölyenin başına geçip ve çarkı çevirdi. Doğrusu başkanımızın yeteneğine hayran kaldım. Çoğu kişi bu şekilde denemede bulunuyor, ancak genellikle hiçbir şeye benzemeyen bir şeyler ortaya çıkıyor. Başkanımız ise bir görüşte adeta işi kaptı. Yapmış olduğu çömleği atölyemizde hatıra olarak saklayacağız” dedi.

Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım ise,”Hafta sonu Kapadokya gezimiz oldu. Bilindiği gibi ilçemizin adı ağaç kap ve çanakların yapılması nedeniyle ‘Çanak ustasının bulunduğu yer’ anlamında Çanakçı’dır. Avanos ilçesinde çanak çömlek yapılan bir atölyeye uğrayınca bende bir çanak yapmayı denedim. Benim için unutulmaz bir anı oldu. Misafirperverliğinden dolayı çanak- çömlek ustası Evren Bey’e teşekkür ediyorum.” dedi. Ahmet CEYLAN