ÇANAKÇI'DA KÜTÜPHANE HAFTASI VE OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Çanakçı Kaymakamlığı  sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

‘Kütüphane Haftası’ vesilesiyle, okullarımızda ve İlçemizde kitap okuma farkındalığı yaratmayı amaçlayan “Hayallerimi (D)Okuyorum” projesini, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz organizesinde geçrekleştirdik.

Şiir dinletisi ile başlayan programda 15 şiir; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve idareci arkadaşlarımız tarafından okunarak Mehmet Akif ERSOY, Necip Fazıl KISAKÜREK, Abdurrahim KARAKOÇ, Atilla İLHAN gibi birçok önemli şairimizin şiirlerine yer verilmiştir.

 İlçemizde yarıyıl tatilinde en fazla kitap okuyan öğrencilere Kaymakamımız Mustafa Talha AYDIN ödüllerini vermesinin akabinde Otizmli öğrencilerimizin boyama etkinleri ziyaret edilmiştir.

 Ortaokul öğrencilerimiz tarafından hazırlanan kitap kahramanlarına yönelik kostümlerle ilçemizde farkındalık yürüyüşü gerçekleştirilmiştir. Yürüyüş Çanakçı Ortaokulu bahçesinden başlayarak, İlçe meydanına kadar sürdürülerek burada öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, daire amirlerimiz Sayın Kaymakamımız Mustafa Talha AYDIN'ın katılımlarıyla kitap okuma etkinliği gerçekleştirilmiştir”