Cebeci: "Harcanan Paralar Kayıtlara Geçmemiş!"

CHP Tirebolu İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci, İl Özel İdaresi tarafından 2022 yılında il Genel Meclisi kararı ile İller Bankası’ndan alınan 18 milyon lira ve 11 milyon liradan oluşan toplamdaki 29 milyon liranın muhasebe kayıtlarında görülmediğini iddia etti. Cebeci konuya ilişkin yaptığı açıklamada “İl Özel İdaresi 2022 Yılında alınan İl Genel Meclisi Kararıyla İller Bankası’ndan borçlanmaya gitmiş; alınan bu karar neticesinde İl Özel İdare Genel Sekreterliği icracı müdürlüğü 2022 Yılında bu borçlanma karşılığında yapacakları yatırım programına konu iş ve işlemlerin ihale ederek hakkediş düzenlemelerine müteakip, İller Bankasına göndermek suretiyle yüklenici firmaya ödeme yapılması istenmişti” kadın escort dedi.

 

CEBECİ'DEN CAN ALICI SORULAR

CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci konuyla ilgili olarak şu soruları yöneltti “Ancak Müdürlüklerden bir tanesi yaptığı işten sonraki süreçte ödemeyi İller Bankasına yaptırıp devamındaysa evrakları muhasebeye göndermemiş midir?

2022 yılında düzenlenen muhasebe kayıt, belge ve raporları eksik bir şekilde mi kapatılmıştır.?

1-) Buradan görüldüğü üzere İl Özel İdaresi 2022 Yılı Muhasebe kayıtlarında sunulan bilgi, belge ve raporlarında yapılmayan bir kayıttan ötürü eksikliğin olduğu doğru mudur.

2-) 2022 yılı Bütçesi ve muhasebe hesapları eksik mi kapatılmıştır.

3-) 2022 yılı MİZAN ve BİLANÇO yanlış mı?

4-) Bu Hususta İl Genel Meclisi ve Sayın Vali'ye bütçe ve muhasebe kayıtları bilgisi eksik mi aktarılmıştır.

5-) 18 milyon TL ve 11 Milyon TL nerededir?