“Çepni Dernekleri Federasyonu” Kuruldu!...

Federasyon kurucu yöneticileri Başkan Vekili Bekir Emen  Ali Ekrem Yıldırım. Hakverdı Buğtekin Hüseyin Gürbüz. Hüseyin Okumuş. ümit Yalçın Güvendi . Ferdi Kılıc. Turgay Çepni oldular

Biz Çepniler, demokrasinin evrensel değer ve kurallarını benimseyen, onları yaşama geçirmeyi amaçlayan, çoğulculuk ve katılımcılığı, insan haklarını, özgürlük ve hukuk devleti kurallarına sahip çıkmayı, eşitlik ve adalet ilkelerini, dayanışmayı, barış ve hoşgörüyü, emeğin önceliği ve bütünlüğünü, çevrenin ve doğanın korunmasını,

Çepni kültürünü ve gelenek ve göreneklerini,yaşam koşullarını , Türkiye ve diğer ülkelerdeki Çepni boyuna mensup boydaşlarını tanıştırmayı, kaynaştırmayı, sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak, Çepni boyunun kültürel, sosyal ve sanatsal alanlarını araştırmak ve bunlar ile alan çalışmaları yaparak bunları anlatmak,Türkiye ve Diğer ülkelerde ki çepni boylar ile ortak çalışmalar yapmak, gerekiyorsa bu çalışmaları birlikte yürütmek, ortak kültürel değerleri tespit etmek ,konferans veya çalıştaylar yaparak ,yapılan çalışmaları yayınlayarak kalıcı hale getirmek,Boydaşlarımızın kaynaşması için özel günler, şenlikler, festivaller, kermes gibi etkinlikler düzenlemek spor, müzik, gibi sanatsal faaliyetler de bulunmak, Atatürk ilkeleri doğrultusunda insanlar arasında birlikteliği tesis etmek ve bu hususta gerekli dayanışmayı pekiştirerek bilinmeyen yönleri ile toplumun tüm kesimlerini bilinçlendirmek suretiyle Çepni kültürünü ve tarihini  anlatmak ve yeni nesillere bu doğrultuda  aktararak tanıtmak amacı ile  Atatürk ilke ve devrimlerini kendilerine ilke edinmiş, laik ve demokratik cumhuriyetimizin kararlı savunucuları olarak ve Ülkemiz’de ÇEPNİ’li olmanın ortak paydasında buluşduk ve gücümüzü, bedensel varlığımızı, enerjimizi bir araya getirerek, daha kitlesel bir güç olmak için ÇEPNİ DERNEKLER  FEDERASYONU nu kurduk dağınık, varoşlarda kaybolmuş, birbirinden habersiz, bir ağaç kadar yalnız, uzaktan bakıldığında ise sayısal olarak dev bir orman gibi heybetli duran Anadolunun değişik bölgelerinden yerleşen ÇEPNİ ler ÜLKEMİZ sakinleri olarak, varlığımızın ve gücümüzün bilincine tekrardan varmak, sesimizi daha gür ve daha net duyurmak ve farkındalık yaratmak için bir aradayız.

Bugün bir araya gelmekten doğan gücümüzle ÇEPNİ DERNEKLER  FEDERASYONU  bulunduğu noktadan hak ettiği noktaya taşımak istiyoruz.

Bizde goreleden haber-medya ailesi olarak 1000 Yıllık Özlem Anadolu'daki Çepni Türkleri Muhammet Arif Genç Başkanlığında kurulan Çepni Dernekleri Federasyonunun hayırlı olmasını diler, kurucularına başarılar dileriz.