CHP’Lİ CEBECİ: “DOĞAMIZA, ÇEVREMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Cebeci konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ruhsat başvurusunda, bakır, kuşun, çinko, altın ve gümüş ocağı çıkacağı belirtilmektedir. Yurdumuzun çeşitli yerlerinde benzer ruhsatları alan şirketlerin, o yerlerin doğasına ve çevresine nasıl zarlar verdiği ortadadır. Cerrattepe örneği önümüzde duruyor. Kaz dağları örneği de önümüzde duruyor. Fatsa örneği de ortadadır. Maden aramak için ocak açmak amacıyla çok sayıda ağaç kesilecektir. Arama ve ayrıştırma sırasında siyanür kullanılacaktır. Bu nedenle ilçemizin doğası tahrip edilecek. Su kaynaklarımız siyanür ile zehirlenecektir. Rüzgarla havaya karışan siyanür, solunum yolu ile insanlarımızın yaşamını tehdit edecektir. Canlı yaşamını yok edecek, ekolojik yapıyı bozacaktır. Fındık üretimini ve hayvancılığı etki alanında bitirecektir.

Hastalıklar artacaktır. Oluşacak atık yığınları, uzun süre doğal yaşamı ve insan yaşamını tehdit edecektir. Tüm bu tehlikeleri nedeniyle ilçemizde maden ocaklarının açılmasını, siyanür kullanılmasını kabul etmiyoruz.

3 Kasım günü yapılacak bilgilendirme toplantısında da şirket temsilcilerine gereken tepkimiz gösterilecektir. Tüm ilçe halkını, doğaseverleri ve çevre örgütlerini desteğe davet ediyoruz.”