CHP'li Necati Tığlı: Türkiye’de Esnaf Sayısı 2 Milyon 69 Bin Kişiye Geriledi!...

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkâr sayısında azalma yaşandığını, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ise bankacılık sektörüne olan borçlarında büyük bir artış yaşandığına dikkat çekti.

 

Türkiye’de Esnaf Sayısı 2 Milyon 69 Bin Kişiye Geriledi

 

Dükkanını kapatan esnaf sayısında yaşanan artış ekonomik krizin ulaştığı vahim tabloyu göstermektedir ifadelerini kullanan CHP’li Tığlı, “İflas bayrağı çekerek esnaflığı ve sanatkârlığı bırakan kişi sayısı ile esnaf ve sanatkarlarımıza ait iş yeri sayısında her geçen gün büyük bir azalma meydana gelmektedir. Esnaflarımız dükkanlarını ayakta tutabilmek, dükkanlarını kapatmamak için ellerinden gelen gayreti gösterseler de maalesef borç yüklerinden dolayı bunu başaramamaktadırlar. Ekonomik krizin ulaştığı vahim tabloyu sayısı her geçen gün azalan esnaf ve sanatkâr sayısından çıkarabiliriz” dedi.

 

Milletvekili Tığlı, Esnaf ve sanatkâr sayısının bir ay içerisinde 2 bin 157 kişi azaldığına dikkat çekerken Türkiye’deki esnaf ve sanatkâr sayısının Ekim ayında 2 bin 157 azalarak 2 milyon 69 bin 996 kişiye gerilediğini ve aynı ay esnaf ve sanatkarlara ait iş yeri sayısının da bir önceki aya göre 835 azalarak 2 milyon 244 bin 346’ya indiğini” ifade etti.

 

KOBİ’lerin Bankalara Olan Borcu 993 Milyar Lirayı Aştı

 

Bankalara kredi borcu bulanan KOBİ sayısının 4 milyon 311 bin kişiyi aştığını söyleyen CHP’li Tığlı, “AKP iktidarının yanlış ekonomi politikaları sonucunda Türkiye’deki istihdamın bel kemiği durumda olan küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin bankacılık sektörüne olan borçları Eylül ayında bir önceki aya göre 26 milyar lira artarak 993.5 milyar liraya yükseldi. Bankalara kredi borcu bulunan KOBİ sayısı ise eylül ayında 44 bin kişi artarak 4 milyon 311 bin 614’e yükseldi” ifadelerini kullandı.

 

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Borçlarını ödemekte zorlanan KOBİ’lerimizin borçları her geçen gün daha da artıyor, çığ gibi büyüyor. KOBİ’lerimiz batıyor, iktidar ise bu duruma sadece seyirci kalıyor. 5’li çeteye milyarlar aktaran, vergi borçlarını silen iktidar KOBİ’lerin borçlarını her geçen gün katlıyor. İktidar bu duruma acil olarak müdahale etmeli, ihaleler yağdırarak yandaşlarını zengin etmek yerine yüzünü küçük ve orta ölçekli işletmecilerimize döndürmelidir” şeklinde konuştu.