CHP’li Ömer Cebeci “Buranın ÇED raporu var mı” diye sordu.!...

“FELAKETİ GÖREN KAYMAKAM GÖREVDEN ALINDI”
Madenin işletilmesine karşı çıkan ve kapatılması için mücadele eden önceki ilçe kaymakamının görevden alınarak ve tayinin çıkarıldığını iddia eden Cebeci, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, buraya yapılan deponun kaldırılması için bir mücadeleye giriyor. Deponun üst bölgesinde Çağlayan şelalesi var. Turizm bölgesi. Çevre şehircilik, firma yetkililerini ve diğer kurumları toplantıya çağırıyor. Bu deponun kaldırılmasını istiyor. Ama sonunda Giresun merkeze çekilerek Vali yardımcısı olarak görevlendiriliyor. Yerine Alucra Kaymakamı vekaleten bakıyor. Erdinç daha sonra da Çerkeş kaymakamlığına atanıyor. Kaymakam Erdinç bu felaketi görmüş bu deponun yerinin tehlikeli olduğunu kapatılması gerektiğini ifade etmiştir. O’nun tespitleri şimdi doğru çıktı. Bugün en büyük çevre felaketini yaşamış olduk.
Patlayan depo için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Mekansal Planlama Genel müdürlüğü yetkilileri üzerine düşen görevleri yaptı mı, tehlikeye dair bir rapor var mıdır?
Burada iç içe üç tane depo yapılmış. Bu depoların Çevre Şehircilikte ÇED raporu var var mı, yetkililerden kamuoyunu aydınlatıcı açıklamalar bekliyoruz”.