Davutoğlu “Fındık fiyatı 80 Liranın altında olmamalı”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin il kongresine katılmak için Giresun’a geldi.

Davutoğlu ilk önce gittiği Bulancak ilçesinde ilçe teşkilatının açılışını yaptı, esnaf ziyaretinde bulundu. Daha sonra il merkezine gelen Davutoğlu, Fiskobirlik’i ziyaret etti, Atatürk Meydanında esnaf ziyaretlerinin ardında il kongresine geçti.

İl kongresindeki konuşmasında Davutoğlu “Gittiğim her yerde bana kurtarın bizi başbakanım diyorlar, temiz siyaset için, adaletli yönetim için geliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum, faizciye cömertsiniz, akrabanıza cömertsiniz ama fındık üreticisine, öğrenciye cimrisiniz. Ülkede derin bir yoksulluk var, halktan topladığınız vergiyi halka verin” dedi.

 

“FINDIĞIN FİYATINI DOLARA ENDEKSLEYECEĞİZ”

Davutoğlu, ”Önümüzdeki sene bu zamanlarda iktidarımızda Giresunluların hakkını Giresunlulara vereceğiz. Fındığın hakkını, çiftçinin hakkını vereceğiz. Bu sene için 80 Liranın altında fındık fiyatı olmaması lazım. Buradan açıklıyorum, fındığın fiyatını dolara endeksli yapacağız, iç piyasaya verilen fındığı ise halkımız ucuz yesin diye sübvanse edeceğiz.” Dedi

DAVUTOĞLU BULANCAK’TA TEPKİYLE KARŞILAŞTI

Genel Başkan Davutoğlu, Bulancak’ta esnaf gezisi sırasında kendisine bir vatandaş “Cumhurbaşkanı sizi Başbakan yaptı niye onu terk ettiniz” diye tepki gösterirken, Davutoğlu da “Haktan adaletten ayrıldıkları için terk ettim” diye cevap verdi. Tepki gösteren vatandaşa çevredekilerin destek vererek alkışladıkları gözlenirken, Davutoğlu daha sonra bölgeden ayrıldı.