Doğa Katliamı Değil Aş İstiyoruz, İş İstiyoruz!...

Çanakçı Vadisi'nde Dünyanın En Kaliteli yağlı fındığı ve Aroma Oranı En Yüksek Çayı Yetişmektedir.Fakat Çanakçı'da ne bir Çay, nede bir Fındık Fabrikası vardır. Var olmasından geçtik Kurulması konusunda Suni bir gündem dahi oluşturulduğu ne görülmüş nede duyulmuştur.

Çanakçı vadisi Kuşdili gibi bir kültür Mirasının yanında Tarihi Kiliseler, Değirmenler, Kemer Köprüler ve Doğal güzellikleri olan Turizm adına ise en ufak bir yatırım hamlesinin yapılmadığı belki'de Dünyada Sahipsiz Tek yerleşim bölgesidir.

Ülkeyi Yönetenler her fırsatta yaptıkları kilometrelerce yollar, tüneller havaalanları, hastaneler ile Övünüp Seçim Şovu olarak Ovit tünelini, Zigana tünelini ve Eğribel tünellerinin Açılışını Şaşağalı törenlerle yaparken her nedense 17 km'lik Çanakçı Görele Yolunu Bitirip Kurdelesini kesemediler.

Çanakçı Vadisine ve Çanakçı Deresine Reva görülen ise Taş Ocakları ile Adına Yatırım Dedikleri 7'si bir Arada Hidroelektrik Santralleri HES'Lerin yanında kum ve çakıl Ocaklarıdır. Tabi Ağa'nın dediği gibi Nasıl Olsa Çanakçı Deresinde su boşuna akıyor'ya.

Beyler Çanakçı İnsanı Sizden Doğa Katliamı Değil Aş İstiyor İş İstiyor. Çanakçı İnsanı Sizden Yetiştirdiği Geçim Kaynağı Fındık ve Çayına Katma değer Sağlayacak Yatırım bekliyor. En önemlisi de Çanakçı Halkı Çanakçı Dersinin Özgürce Akmasını bekliyor.