Dr.Erdem Dülger'i bir kere daha minnet ve şükranla anıyoruz!...

Dr.ERDEM DÜLGER

“Yıllarca sana bel bağladım,

Hasta ağladı,ben ağladım.

Tüccar hekim olamadın,

Hasta ağladı, ben çağladım.”

(Dr.Suphi Durukan)

Bugün 3 Ocak Pazar.

Görele’mizin iyilik timsali, gariban dostu, güzel insan Dr.Erdem Dülger’in ölüm yıldönümü. Dr.Erdem Dülger, 1936 yılında Görele’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde görev yaptı. 1972’de Görele Verem Savaş Dispanseri ’ne Baştabip olarak atandı. Burada 4 yıl görev yaptıktan sonra serbest hekim olarak Görecelilere hizmete devam etti. Herkesin yardımına koşan, maddi gücü olmayandan para almayan, herkesin sevgisini kazanmış bir insan olarak Görecelilerin kalplerinde yer etti. Bağımsız olarak girdiği seçimi kazanarak 1994-1999 yılları arasında bir dönem Görele Belediye Başkanlığı yaptı. Kim bilir daha nice garip, gurabaya şifa dağıtacakken ömrü vefa etmedi. Göreleliler’in hafızalarında ve gönüllerinde silinmez izler ve baki kalan bu kubbede hoş seda bırakarak, 3 Ocak 2003 tarihinde hayata veda etti. Ölümünün ardından şu satırlar dökülmüş, değerli hocamız Hayrettin Günay’ın kaleminden:

“… Sabahı, öğlesi, akşamı, gecesi, gece yarısı, saati, dakikası yoktu insanlara yardım etmek için Dr. Erdem Dülger’in. Kendisi için çok önemli, en ivedi işine giderken karşılaşsanız bile kendi işini unutur sizin işinize koşardı. Görele’de her yaştaki hasta için herkesin evine en az üç dört kez gitmiştir… Onun için işini yapmak, insanlara yardım etmek mutluluk demekti. Tapınmak demekti. Erinçli olmak demekti. Parayı tanımayan bu bilge insanın yaşam biçimini başka nasıl açıklarsınız… Hele hele her şeyin çıkar, her şeyin gösteriş, her şeyin büyüklenme, her şeyin hırs, her şeyin ikiyüzlülük, her şeyin dalkavukluk, her şeyin yağcılık; her şeyin para olduğu böyle bir dönemde…” (Görele Lisesi Dergisi, Yıl:10 Sayı:32)

Bu da, o zamanın Görele Sağlık Müdürü Dr.Suphi Durukan’dan da bir dörtlük:

“Yıllarca sana bel bağladım,

Hasta ağladı, ben ağladım.

Tüccar hekim olamadın,

Hasta ağladı, ben çağladım.” (Görele Belediye Gazetesi, Yıl:3, Sayı:15 Ocak 2003)

Ölümünün ardından Görele Belediyesi tarafından Soğuksu Mahallesi sınırları içinden geçen eski devlet karayoluna, “Dr.Erdem Dülger Bulvarı” adı verilerek adı ebediyen ölümsüzleştirilen Dr.Erdem Dülger'i bizde goreleden haber-medya ailesi olarakbir kere daha minnet ve şükranla anıyor, Allah’tan rahmet diliyoruz