En az 10 puan gerekiyor!...

Süper Ligin son beş haftasında en başarılı takımlardan biri olan Giresunspor 8 puan topladı.

Mücadele ettiği Spor Toto Süper Ligde ilk yedi haftayı tek puanla kapatan yeşil beyazlı ekip son oynadığı 5 maçtan ise 8 puan almayı başardı.

Süper Ligin son beş haftasına bakıldığında lider Trabzonspor son beş maçını da kazanırken, Başakşehir 5’te dört yaparak 12 puan topladı. İttifak Holding Konyaspor, Galatasaray ve Atakaş Hatayspor da son 5 müsabakalarında 10'ar puan, Giresunspor ve Alanyaspor ise sekizer puan toplayarak başarılı takımlar arasında yerlerini aldı.

Altay son 5 maçında 4 mağlubiyet, 1 beraberlik alarak topladığı 1 puanla bu periyodun en başarısız takımı oldu. Altay'dan sonra son 5 haftada en az puan toplayan takım 3 puanla Kasımpaşa oldu. Yukatel Kayserispor, Göztepe, Fenerbahçe ve Demir Grup Sivasspor ise aynı periyotta 4'er puanı hanelerine yazdırabildi.

Giresunspor, ligde aldığı 10 puanla sıralamada 17’nci sırada bulunuyor.

 

Ligde topladığı 10 puanla 17’nci sırada bulunan Giresunspor, milli aradan sonra sırasıyla Yeni Malatyaspor, Beşiktaş (D), Vavacars Fatih Karagümrük, Adana Demirspor (D), Altay, Medipol Başakşehir (D) ve Atakaş Hatayspor takımlarıyla karşılaşacak.

Teknik direktör Hakan Keleş, daha önce yaptığı açıklamalarda lige tutunabilmek adına 40 puanın yeterli olacağı dile getirmesinin ardından yeşil beyazlı ekibin kalan 7 maçta en az 10 puan daha alarak ilk yarıyı hedef puanın yarısında bitirmeyi hedefliyor.

5’İ İÇERDE 5’İ DIŞARDA

Bu arada Giresunspor ligde topladığı 10 puanın 5’ini kendi sahasında alırken 5’ini de deplasmanlardan getirdi.

Yeşil beyazlı ekip iç sahada oynadığı 6 maçın birini kazanıp ikisinde berabere kalarak 5 puan alırken deplasmanlarda da aynı performansı gösterip yine 5 puan kazandı.

Çotanaklar bu puanlarla birlikte iç saha performansında 19’uncu dış sahada ise 15’inci sırada yer aldı.

Yeşil beyazlılar ligin ikinci yarısına ise İstanbul deplasmanında Galatasaray ile oynayacağı maç ile başlayacak.