ERDOĞAN' DAN FINDIĞA 100 TL FİYAT BEKLENTİSİ

Ağustos ayının ilk haftasıyla birlikte sahil bandında fındık hasadına başlanılması bekleniyor. Şimdi üreticilerin gözü, kulağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen 2023 yılı fındık taban fiyatında.
Giresun’da 2023 yılı fındık hasadı için hazırlıklar başladı. Sahil bandında Ağustos ayının ilk haftasında başlanması planlanan hasat için, fındık bahçelerinde yabani otlarla mücadele başladı.
Fındık bahçeleri ot biçme makinesi ile temizlenerek, hasada hazır hale getiriliyor. Bu yıl havaların yağışlı geçmesi nedeniyle bahçelerde aşırı derecede yabani ot büyüdüğünü belirten üreticiler üçüncü kez ot biçme işlemi gerçekleştirdiklerini kaydettiler. Bu yılki aşırı yağışların fındığın gelişimini olumsuz etkilediğini de ifade eden üreticiler, üründe yoğun bir dökülme söz konusu. Devam eden bu dökülme üretime ciddi manada yansıyacaktır. Bu yıl geçtiğimiz yıla oranla üçte bir oranında bir üretim görünüyor.
ÜRETİCİNİN BEKLENTİSİ 100 LİRA
Öte yandan fındık üreticisi, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen fındık taban fiyatına kilitlenmiş durumda. üretici 3 dolar seviyesinde 100 liranın altında olmamak üzere bir taban fiyat bekliyor.