FATMA ZEHRA BEBEK KİLO ALMAMAK İÇİN AÇ YATIYOR!...

Fatma Zehra bebeğin gülen yüzünün solmaması ve nefes alabilmesi için geri kalan yüzde 50’lik bölüm için, Eken ailesi az çok demeden kızlarına uzanacak yardım ellerini bekliyor. 23 aylık olan ve ilaç tedavisi için son bir kilogramı kalan Fatma Zehra bebek için günler daralıyor. Küçücük bedeniyle hayatta kalma mücadelesi veren bir cana nefes olma zamanı!

BİR ANNE VE BABANIN ÇARESİZLİĞİNE KULAK VERİN!

Anne Canan Eken, “Fatma Zehra’nın Dubai’deki ilacı alabilmesi için bazı kriterler var. Her geçen gün kızımın lehine işliyor. İlaç için son bir kilogramı kaldı. Bebeğimizi kilo almaması için aç bırakıyoruz, aç yatıyoruz. Evimizde yemek pişiremiyorum kokusunu alıp da canı çekmesin diye. Gözünün önünde yemek yiyemiyoruz Fatma Zehra bakıp da istemesin diye. Maalesef bebeğimizi kilo aldırmayan, besin değeri düşük özel sıvı mamalarla besliyoruz. Bir anne olarak kızıma yemekler yapmak, doyasıya yedirmek istiyorum. 86 milyonluk ülkemizde 145 bin kişi 100 TL gönderirse kampanyamız tamamlanıyor. Hayırsever, duyarlı, güzel ve merhametli insanlarımızın desteğini bekliyoruz” dedi.

“KIZIMI BİR KAĞIT PARÇASI İÇİN KAYBETMEK İSTEMİYORUM”

Baba Tufan Eken ise kızını bir kağıt parçası için kaybetmemek istediğini ifade ederek, hayırsever iş insanlarına kızımın elinden tutun diye seslendi. Fatma Zehra bebeğin hastalığının çok hızlı ilerlediğini söyleyen anne Canan Eken, “bundan belki bir saat sonra belki bir gün sonra Fatma Zehre, mama yiyemez, su içemez hale gelecek. Yutkunma kaslarını kaybedecek, bundan dolayı burnundan veya midesinde beslenmek zorunda kalacak. O yüzden bizim kızımızı yurt dışında bulunan tedaviye göndermemiz gerekiyor.

FATMA ZEHRA BEBEK KİLO ALMAMAK İÇİN AÇ YATIYOR!

  Bu tedavinin maliyeti bir milyon 830 bin dolar. Bizim 14 aydır geldiğimiz nokta yüzde 50. Bu mücadelede yolu yarıladık. İnanıyoruz ki, duyarlı, güzel, merhametli insanlarımız sayesinde bu yolun tamamını bitireceğiz ve yolun sonundaki o tünele, o ışığa doğru evladımızı götüreceğiz. Benim anne olarak istediğim evladımın aç yatmaması, ona istediğim yemekleri gönlümce yedirebilmek. Evladımın artık kullandığımız bu cihazlardan kurtulabilmesi ve rahat kendi başına nefes alabilmesi. Evladımın parklarda koşmasını, koşarak bana sarılmasını istiyorum. Şu anda Fatma Zehra konuşamıyor bile. Bana anne bile diyemiyor. Maalesef kasları o kadar zayıflamış ki, ona gücü bile yok. Ben evladımın ilk adımını, ilk anne diyişini, ilk yemek yiyişini yaşamak, en çok hangi yemeğimi sevecek onu merak ediyorum ve onu görmek istiyorum. Fatma Zehra’nın 40 TL fitre paranızla, bir zekatınızla hayata tutunmasına, yaşamasına vesile olabilirsiniz. 145 bin kişi 100 TL gönderirse 86 milyon nüfuslu ülkemizde kampanyamız tamamlanıyor. Tek seferde 100 TL gönderirseniz benim kızım Dubai’de alması gereken ilacını alacak. Lütfen benim bağışlayacağım 10 liradan, 20 liradan ne olur demeyin. Tüm operatörlerden Fatma yazıp 7243’e gönderdiğiniz zaman bir mesajınız sadece 10 TL” dedi. Baba Tufan Eken ise, Türkiye gelinde seslerini duyurmaya çalıştıklarını ifade ederek, “kızımın hastalığından dolayı yaklaşık 14 aydır işsizim. Çünkü kızımın yaşabilmesi için toplanması gereken bir para var. O para miktarını toplaya bilmek için Türkiye genelinde il il, ilçe ilçe stantlar açıyoruz, kermesler kuruyoruz. Toplanması gereken miktar çok yüksek. 27 yaşında genç bir baba olarak bir kağıt parçası için kızımı kaybetmekle karşı karşıyayım. Ben kızımı kaybetmek istemiyorum. Tüm iş adamlarına, güzel yürekli insanlara sesleniyorum; kızım elinden tutun. O benim tek kızım, minicik bedeniyle savaşıyor ve bu mücadelede inanın çok yorulduk. Bir baba olarak bu kadar çaresiz kalamamıştım. Güzel yürekli insanlardan yardım talep ediyoruz” diye konuştu