FKB 21 Ağustos'ta Fındık Alımlarına Başlıyor!...

Kumaş; "Ortak ve orta dışı alım fiyatımız serbest piyasa üzerinden olacak, 50 randıman ve üzerine 1 lira 65 kuruş randıman farkı yapılacak" dedi

Kısa adı Fiskobirlik olan Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin 2023 ürünü fındık alımlarına 21 Ağustos Pazartesi

gününden itibaren başlayacağı açıklandı.

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Üyesi Murat kumaş, alımların birliğe bağlı 50 kooperatifte yapılacağını, ürün bedellerinin ise peşin olarak ödeneceğini söyledi.

 

PİYASA FİYATI ÜZERİNDEN ALIM YAPILACAK

 

Fiskobirlik'in serbest piyasada oluşacak olan fiyat üzerinden fındık alımı yapacağını söyleyen Murat kumaş, henüz serbest piyasada fiyat oluşmadığına da dikkat çekti. Kumaş, birliğin yüzde elli randımanın üzerinde gelen fındık için ise kilogram başına 1 lira 65 kuruş fazla ödeme yapacağını kaydetti. Kumaş, 1 Ağustos'ta başlayan ortakların beyanname verme işleminin de devam ettiğini vurguladı.

 

DİLEYEN ÜRETİCİNİN FINDIĞI HARMANDAN ALINACAK

 

Fiskobirlik yönetim Kurulu Üyesi Murat kumaş, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda dileyen fındık üreticisinin fındığını bizzat ekip göndererek harmandan alacaklarını söyledi. Kumaş, bir de üreticilere çağrıda bulunarak "Fındığını iyice kurutmadan, temizlemeden satmayın, bu randıman kaybına yol açıyor" dedi.