Geriye hatıralar ve enkaz kaldı!...

1941 yılında 12 bin 191 seyirci kapasiteli olarak inşa edilen Giresun Atatürk Stadyumu, 3 Ocak 2021 tarihinde oynanan Giresunspor - Tuzlaspor karşılaşması ile spor müsabakalarına veda etti. Tuzlaspor’u 3-0 mağlup eden Giresunspor, Atatürk Stadyumundaki son maçından galibiyetle ayrıldı. 1981 yılında çimlendirilen stadyum, Giresunspor’un birçok maçına, şampiyonluklarına ve mutluluğuna ev sahipliği yaptı.

Çotanak Spor Kompleksinin hizmete girmesiyle birlikte Atatürk Stadyumunun yerine yapılacak olan millet bahçesinin çalışmalarına başlanmıştı.

9 Temmuz 2021 tarihinde millet bahçesi için ihale gerçekleştirilmiş, ardından da yer teslimi yapılıp yıkım işlemleri başlatılmıştı. Stadın demirleri, tribünleri ve koltuklarının sökülmesinin ardından geriye kalan beton yapı iş makineleriyle yıkılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla yapımına başlanan millet bahçesi, 24 bin 160 metrekare alana sahip olacak ve içerisinde millet kıraathanesi, tematik bahçeler, koşu yolu, bisiklet yolu, yaya yürüyüş yolları, çocuk oyun alanı, peyzaj donatı elemanları, açık otopark, su bahçesi ve çim kayağı parkuru yer alacak. Millet bahçesi projesinin yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde yapılması planlanıyor.