GİRESUN, FATMA ZEHRA’YA NEFES OL!

SMA tip-1 hastası olan Göreleli Fatma Zehra bebeğin tedavisi için zaman daralıyor. Fatma Zehra bebeğin hayata tutunabilmesi için az çok demeden tüm hayırseverlerin desteği bekleniyor. 20 aylık Fatma Zehra Eken’in sağlığına kavuşa bilmesi için 2 yaşına gelmeden ve vücut ağırlığının ise 13.5 kilogramı geçmeden gerekli olan gen tedavisini alması gerekiyor. Fatma Zehra bebeğin 13.5 kilograma ulaşmasına 1.5 kilogram, 2 yaşını doldurmasına ise 4 ay gibi kısa bir süre kaldı.

Artık her geçen gün Fatma Zehra bebeğin aleyhine işliyor Büyük bir maddi külfet olan ve yurt dışında uygulanan tedavi için Giresunlular Güneş bebekte olduğu gibi Fatma Zehra bebek içinde seferber olurken, tedavisi için gerekli olan miktara halen ulaşılamadı.

Fatma Zehra bebek için valilik izinli ile 10 aydır yürütülen yardım kampanyasına 7’den 77’ye tüm Giresunluların destek olması ve Fatma Zehra bebeğe herkesin gücü nispetinde umut olması bekleniyor. Kızlarını yaşatabilmek için gecelerini gündüzlerine katan Canan, Tufan Eken çifti, Fatma Zehra bebeğin tüm SMA hastaları gibi artık tüm Türkiye’nin evladı olduğunu belirterek, tüm hayırseverlerin desteğini beklediklerini yinelediler.

GİRESUN, FATMA ZEHRA’YA NEFES OL!

Anne Canan Eken, “Bu hastalığın tedavisi yurt dışında Amerika’da gerçekleşecek. Zolgensma gen tedavisine ulaşmaya çalışıyoruz. Maddi karşılığı ise 2 milyon 300 bin dolar. Yardım kampanyamız 9 aydır devam ediyor. Ulaşmamız gereken miktarın % 26’sını topladık. Bu tedavinin kilo ve yaş kriteri var. 13,5 kiloyu geçmeden ve 2 yaşına gelmeden Fatma Zehra’nın bu tedaviye ulaşması gerekiyor. Zehra bebeğin almaması gereken son 1,5 kilogramı kaldı. İki ay gibi bir sürede kızımızı tedaviye ulaştırmamız lazım. Kızımızın kasları her geçen gün eriyor ve solunum sıkıntısı çekiyor. Bu tedavi onun hayatta kalması için tek umudu. Günde üç kez solunum cihazlarına bağlanıyor nefes alabilmesi için. Hayırsever halkımızdan, iş insanlarımızdan destek bekliyoruz. Bir umut kaynağı da siz olur musunuz, ben evladımı kaybetmek istemiyorum” dedi.

Valilik İzinli İban: Ziraat Bankası. TR87 0001 0024 5866 0795 0450 10. Tufan Eken.

Instagram hesabı: sma_fatma. İletişim numarası: 05435371094