Giresun Üniversitesi “Giresun Değerlerine Sahip Çıkıyor Projesi” kitaplaştı!...

Bu özel gecede Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi KARASAM tarafından hazırlanan Ahmet Kaçar, Osman Fikret Topallı, Hasan Öğütçü, Hasan Demiral, Bahtiyar Öztürk (Dayımoğlu) ve Ömer Erden Menteşeoğlu'nun biyografilerini içeren kısa belgeseller gösterildi.

 

Ayrıca bu değerlerimizle ilgili hazırlanan makalelerin yer aldığı ve yine Görele Belediyesi'nin katkı sağladığı “Giresun Üniversitesi Gire-sun Değerlerine Sahip Çıkı-yor Cilt I” adı verilen kitabın tanıtımı yapıldı.

 

Giresun üniversitesi, Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARASAM) tarafından iki yıldır sürdürülen “Giresun Üniversitesi, Giresun Değerlerine Sahip Çıkıyor” etkinliği kalıcı bir eserle taçlandırıldı. 2019 yılında yapılan makale çağrısına cevap veren akademisyen ve araştırmacı yazarların makaleleri bu kitapta bir araya geldi. Giresun Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Kuruluna sunulan “Giresun İlinin Kültür, Sanat, Basın, Tarih ve Spor Alanındaki Değerleri Üzerine Bir Araştırma ve Uygulama” adlı SOS-BAP-A 250620-59 nolu proje kapsamında desteklenen kitapta Görele Belediyesi'nin de büyük katkıları vardı.

Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı ve Ümran Turgut'un editörlüğünde hazırlanan 1. Ciltte; Seyfullah ÇİÇEK, “Tüm Yönleriyle Ahmet Kaçar”, Nihat ÖZTÜRK, “Giresun'da Bir Devrin Tanığı: Gazeteci Hasan Öğütçü”, Hüseyin Gazi MENTEŞEOĞLU, “Duayen Hasan Öğütçü”, Şaban KARAKAYA, “Bahtiyar Öztürk (Şair Dayımoğlu)”, Özcan TEMEL, “Sevi Adamı Burhan Temel”, Dr. Ruşen TOPALLI, “Osman Fikret Topallı, Eserleri, Arşivi ve Kütüphanesi”, Sibel ÇETİNKAYA & Arzu FİDAN, “M Bahtiyar Öztürk'ün İstasyon Kitabının Üslup Bilim (Stilistik) Açıdan İncelenmesi”, Bekir BAYRAM, “Remzi Mamaşoğlu ile Giresun Dergisi”, H. Hilal ŞAHİN, “Giresun'a Adanmış Bir Ömür: Ayhan Yüksel”, Murat BIYIK, “Ahmet Kaçar'dan Ömer Erden Menteşeoğlu'na Şiirler”, Ümran TURGUT, “Giresun'a İz Bırakan, İlklerin Tasarımcısı Hasan Demiral”, İsimli 11 makale yer alırken bu özel gecede makale sahipleri plaketle ödüllendirildi.

 

Kültür ve yerel tarih yayınları konusunda büyük aşama kaydeden ve her türlü kültürel mirasa sahip çıkan Görele Belediyesi'nin musiki alanındaki hassasiyetini ise bestekâr Cihan Unat dile getirerek; Ahmet Kaçar şiirlerinden bestelediği eserlerin TRT repertuarına geçmesi aşamasında Görele Belediyesi'nin katkılarından söz ederek Başkan Tolga Erener'e teşekkür etti.

 

ÖDÜL GECESİNDEN NOTLAR

 

 Hüseyin Gazi Menteşeoğlu, gece ile ilgili şunları söyledi: “Uzun süredir kültür yayınlarını takip ettiğim, akademisyen ve yerel yazarların eserlerine sahip çıkarak başarılı belediyeciliğin kültürden geçtiğine inanmış Başkan Tolga Erener'den plaketimi alırken, Görele Belediyesi'nin Kültür yayınları konusunda birçok il merkezini geride bıraktığını vurgulayarak, Giresun ve Görele'nin kültür miraslarına kalıcı katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ettim. Tolga Bey de 16 kültür yayınında belediye olarak katkılarının olduğunu belirterek bunu görev süresi sonuna kadar 41 yayına tamamlamayı düşündüğünü söyledi. Gecenin sonunda kıymetli hocam Cihan Unat'in muhteşem sesinden Ahmet Kaçar güfteleri dinledik.

 

Makaleleri ile kitaba ve aynı zamanda Giresun kültürüne katkı sağlayan Seyfullah Çiçek, Nihat Öztürk, Şaban Karakaya, Özcan Temel, Dr. Ruşen Topallı, Sibel Çetinkaya, Arzu Fidan, Bekir Bayram, H. Hilal Şahin, Murat Bıyık ve Ümran Turgut da bu anlamlı törende plaketle ödüllendirilen dostlarımızdı.”