Giresun’da Nevruz Bayramı Coşkusu

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen kutlamalara; Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başta olmak üzere Giresun Milletvekilleri Ertuğrul Gazi Konal, Elvan Işık Gezmiş, Ali Temür ve Prof. Dr. Nazım Elmas, Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener, il protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Vali Serdengeçti, etkinlikle ilgili olarak sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda "Bahar sevincinin doyasıya yaşandığı, doğanın dirilişinin umutla karşılandığı Nevruz Bayramı'nda sevgili öğrencilerimizle birlikte coşku ve heyecanımızı paylaştık; ateşten atlama, örste demir dövme ve yumurta tokuşturma adetlerimizi yerine getirdik. Bu güzel etkinlik için Rektörümüz Sn. Yılmaz Can'a ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

CHP Giresun Elvan Işık Gezmiş” Bugün Giresun Üniversitesi'nin düzenlediği Nevruz Bayramı kutlamalarına katıldım. Törende yaptığım konuşmada da dile getirdiğim gibi  Nevruz; toprağın uyanışı, ilkbaharın gelişi,  bolluğun, bereketin simgesi, barışın ve kardeşliğin nişanesidir. Gençler de bizim geleceğimiz ve bahar dallarımızdır.  Onlara güzel yarınlar bırakmak da bizim görevimizdir. Nevruz'un barışa kardeşliğe, adalete, sevinçlerimize vesile olması dileğimle, kutlu olsun” dedi goreleden haber-medya