Giresunlu öğrenciden acı haber! Yaşam mücadelesini kaybetti

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Mesleki Eğitim Merkezi’nde (MESEM), haftanın 1 günü okulda eğitim gören Tonbul,  pratik eğitimi için haftanın diğer 4 gününde ise metal, demir ve çelik alanında faaliyet gösteren; Büyükçekmece Karaağaç Mahallesi İstanbul Caddesi’ndeki bir işletmede devam etti.

 

9 Ocak Salı günü öğle saatlerinde saç büküm makinesinde çalışan Tonbul, farkında olmadan ayağı makinenin çalıştırma pedalına çarptı. Bir anda çalışan makine Arda Tonbul’un kafasını sıkıştırdı. Öğrencinin kafasını sıkıştırdığı, iddiaya göre 16 dakika sonra fark edildi. İhbar üzerine iş yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı öğrenci, sağlık ekiplerinin ambulanstaki ilk müdahalesinden sonra hastaneye kaldırıldı.

 

Günlerdir yoğun bakımda hayat mücadelesi veren Tonbul, bu sabah hayatını kaybetti.

 

Çamoluk’un Karadikmen köyünden olan Arda Tonbul’un ölümüne, yakınları başta olmak üzere, Birleşik Metal-İş Sendikası, “16 yaş altı çocukların ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılması yasakken staj adı altında denetimsiz, kontrolsüz bir şekilde tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalıştırılması iş cinayetlerine davetiye çıkarıyor” diyerek tepki gösterdi.

Bizde goreleden haber-medya ailesi olarak merhum Arda Tonbul’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun….

Hakan Kabahasanoğlu