Giresunlular Öncülüğünde Beyoğlu'nda Birlik Platformu Kuruldu

Yeni kurulan Beyoğlu Platformu’nun başkanı aynı zamanda Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfının başkanı Süleyman Baba kamuoyuna yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.

 

 

"Değerli hemşerilerimiz;
Beyoğlu İstanbul'un tarihi, kültürel ve sanatsal mirasının en önemli merkezlerinden biridir. İlçe geçmişten bugüne birçok göç dalgasıyla birlikte farklı bölgelerden gelen insanların yerleştiği ve çeşitli kültürel grupların buluştuğu bir merkez olmuştur. Bu nedenle, Beyoğlu'nda yaşayan insanlar arasında farklı kültürel, etnik ve sosyal bağlantılar vardır.

 

 

Bu eşsiz semtte, hemşeri dernek ve vakıfları başta olmak üzere sosyal, kültür, sanat, spor, müzik, eğitim ve yardımlaşma odaklı birbirinden farklı yüzlerce sivil toplum kuruluşu bulunmaktadır. Ancak, bu kuruluşlar arasında işbirliği ve iletişim eksikliği yaşanması nedeniyle potansiyel bir sinerji yaratılamamaktadır. İşte bu nedenle, Beyoğlu'nda yer alan tüm bu kuruluşları bir araya getirmek ve işbirliği sağlamak amacıyla yeni bir platformun kurulması ihtiyacı zaruri bir hal almıştır. Farklı kültürel gruplara mensup insanlar, bu platform sayesinde bir araya gelerek ortak ilgi alanlarına sahip etkinlikler düzenleyebilir, bilgi ve deneyim paylaşımında bulunabilirler. Böylece, Beyoğlu'nda yaşayan vatandaşlar arasındaki sosyal bağlar güçlenir ve dayanışma artar. İşte bu düşünce fikrinden yola çıkarak, söz konusu platform ihtiyacını karşılamak adına, ilçenin önde gelen STK temsilcilerinin öncülüğünde “Beyoğlu Birlik Platformu” kurulmuştur.

 

 

Platform üyeleri;

 

 

 

Süleyman Baba-Platform Başkanı ve Alucra Vakfı Başkanı Mesut Şat- İstanbul Sivas Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Salih Erdoğan-Beyoğlu Rizeliler Dernek Başkanı Bayram Gölcük-İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yrd. Songül Öztunç-Beyoğlu Muhtarlar Dernek Başkanı İbrahim Sincar-Türkiye Mardin Tanıtma Vakfı Başkanı Ahmet Aytaş-Beyoğlu Tokatlılar Dernek Başkanı Ahmet Topçu-Spor İşverenleri Sendikası Başkanı Hüseyin Yavuz-Beyoğlu Erzurumlular Vakfı Başkan Yrd. Ali Çelik-Kastamonu Konfederasyonu Genel Başkan Yrd. Habil Yazılı- Ordu Dernekler Federasyonu Başkan Yrd. İbrahim Kara-Türk Hava Kurumu Beyoğlu Şube Başkanı Erhan Karataş-Beyoğlu Şehit Gazi Yetim Engelliler Derneği Başkan Yrd. Ahmet Maşalacı-Sen de Elini Ver İnsani Yardım Dernek Başkanı Gonca Çetinkaya-Kentsel Yenileme Koordinatörü-Mimar Sedat Kurt-Genel Sekteter-Gazeteci

 

 

 

Kaynak: Alucrahaber.com