HERKES ÇÖP TOPLADI !...

Ülkemizde de 5 Haziran Dünya Çevre Gününde çeşitli etkinlikler yapılırken, Eynesil Kaymakamlığınca da sahilde çöpler toplandı.

İlçenin Boztepe Mahallesi Sahilinde gerçekleştirilen etkinliğe Eynesil Kaymakamı İdris Koç’un yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Uğur Ahmet Alkan, Emniyet Müdürü Halil Ertem, diğer daire amirleri, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenci ve görevlileri, bazı okul öğrencileri katıldı.

Eynesil Kaymakamı İdris Koç burada yaptığı konuşmada, “Bu hafta çevre haftası. Etkinliğimize katılan, öğrencilerimize, yüksek okulu öğrencilerimize ve tüm katılanlara teşekkür ediyorum. Çevre haftası nedeniyle bugün ilçemizde ve ilimizde de toplu bir etkinlik var. Çevre temizliğine karşı duyarlığı geliştirmek amacıyla böyle bir etkinlik tertip edilmiş bulunmaktadır. Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Çevre bizim için çok önemlidir. Her zaman korumamız gereken bir değerimizdir. Karadeniz Bölgesi ve ilçemiz doğa harikası olan yerlere sahip çok güzel yerlerdir. Bazı yerler devamlı kullanabildiği için temizlenebiliyor. Ancak, özellikle sahiller gibi, yaylalar gibi, mesire alanları ve dere kenarları gibi yerlere daha çok hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Bu yerlerde günübirlik bulunduğumuz zaman mutlaka çevre temizliğine dikkat etmemiz gerekmektedir. Bu günümüz için değil, geleceğimiz için de bir zorunluluktur. İnşallah bu hassasiyetle çevre bilinci ile davranışlarımıza hareketlerimize devam ederiz. Katıldığınız için hepinize tekrar teşekkür ediyorum.”dedi.

Kaymakam Koç’un konuşmasının ardından katılımcılar sahildeki çöpleri toplayarak etkinliğe katkıda bulundular. Ahmet CEYLAN