“HUDUT NAMUSUMUZDUR”

Eroğlu yaptığı yazılı açıklamada, hudut namustur vurgusu yaparak, bir an evvel Suriye ve Afganlı sığınmacılar ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğini bildirdi.

İYİ Parti il başkanı Eroğlu açıklamasında şunları kaydetti;

“Vatanımızın sınırlarının böylesine savunmasız bırakılmasının zamanlamasına ve sınır ülkelere bakılınca 9 milyon sığınmacıyı da içimizde bulunca insan kaçakçılığı, narko terörü besleyen fonlanan STK, Vakıf kılıfıyla PKK'ya gelir kaynağı illegal bir yapının oluştuğunu sorgulamalıyız! Behemehal bir an evvel Suriye ve Afganlı sığınmacılar ülkelerine geri gönderilmelidir. Bu konuda gerekirse Suriye hükümeti ile de görüşülmelidir, çünkü BM milletlerin tanıdığı yasal bir devlettir. PKK ile görüştüğüne göre Esad ile de görüşülebilir.

Bizzat sayın cumhurbaşkanı 65 milyar dolar harcandığını ifade etmiştir. Bu ekonomik güç memleketimize ve pandemiden zarar gören ekonomimize kazandırılmalı, bunun yolu da göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmesidir. Artık göçmenlere harcanacak 5 kuruşumuz yoktur. Sadece geri göndermek de yetmez bir daha göçmen sorunu olmaması için sınırlarda ve gereken her türlü önlemi de almak zorundayız. Suriyelilerin geri yollanmasını istemeyenler PKK ya hizmet eder Çünkü bir çoğu PKK tarafından etnik temizlikle Türkiye’ye sürüldü. Amaç onlardan boşaltılan yerlere PKK'istan kurmak. AKP her tuzağa düştüğü gibi bu tuzağa da düşüyor. Türk Milleti bu tuzağa düşmeyecek.”