GİRESUN’UN ARTIK HAYMANA’DA DA BİR ŞEHİTLİĞİ VAR!

Ankara'nın Haymana ilçesinde, Sakarya Meydan Muharebesi'nde şehit düşen Milli Mücadele kahramanı Tirebolulu 42. Alay Komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan için inşa edilen anıt mezar törenle açıldı. Şehitliğin açılış kurdelesi Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Sabri Öztürk, İstanbul Milletvekili Hasan Turan, CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan ve davetlilerin katılımıyla kesildi.

Törende konuşan Milletvekili Cemal Öztürk, "100 yıl önce Giresun iki tane gönüllü alay çıkarmış. Bunlardan biri de Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan komutasındaki 42. Gönüllü alayı. Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan da dahil olmak üzere bu alayın tamamına yakını şehit oldu. Şehitlerimiz bu topraklarda Belediye Başkanımız Özdemir Turgut'un şahsında Haymanalı kardeşlerimize emanet" ifadelerini kullandı.

Başta TİRDEF olmak üzere Tirebolulu ve Giresunlu hemşerilerimizin yoğun ilgi gösterdiği etkinliklere, Milli Kahramanımız Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın askeri dehası damga vururken; Giresunlu 42. Alayı şehitlerimiz de minnetle yadedildi. TİRDEF’in organizesinde Haymana’da buluşan hemşerilerimiz, orada yaşanan tarihi güne şahit olurlarken; Tirebolu’nun Kardeş Şehri Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, konuklarına, muhteşem bir ev sahipliği örneği sergiledi. Haymana’nın tarihte Son Kale olduğuna vurgu yapan ve Giresunlu 42. Gönüllü Alayı komutanları ile Tirebolulu Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ı asla unutmayacaklarını bildiren Belediye Başkanı Turgut, “Milli kahramanlarımızı ölümsüzleştirmek adına yaptığımız çalışmalar, hem tarihimize ışık tutacak ve hem de o kahramanlarımızı kalbimizde yaşatacağız. Milli Mücadelede Karadenizli kahramanlarımızın verdiği hizmetleri ölümsüzleştirmek adına yaptığımız çalışmalar, asla unutulmayacaktır. Bu vesileyle, Tirebolulu kahramanımız Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan ve Giresunlu şehitlerimiz adına yaptırdığımız Anıt Mezar ve Şehitlik, her zaman Giresunlu kardeşlerimizin ve Kardeş Şehir Tireboluluların hizmetinde olacaktır. Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’ncü yılında gerçekleştirdiğimiz bu hizmetler dolayısıyla katkıda bulunanların hepsine minnet ve şükran borcumuzu sunuyor ve düzenlediğimiz bu tarihi programa katılan herkese sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum” şeklinde ifadeler kullandı.