Gaziler Günü Eynesil’de Kutlandı!...

Kaymakamlık binası önündeki Atatürk Anıtına Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Buradaki törene Kaymakamımız İdris Koç, Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, İlçe Garnizon Komutanı Uğur Ahmet Alkan, Ak Parti İlçe Başkan vekili Ahmet Kavgacı, Ören Belde Belediye Başkanı Mustafa Eren,Emniyet Müdürü Halil Ertem, CHP İlçe Başkanı Erhan Cebeci, MHP İlçe Başkanı Suphi İncekara, protokol üyeleri ve gaziler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Borsa Anadolu ve İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Caner Karaaslan tarafından yapıldı.

Karaaslan,” Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 Günü Mareşallik ve Gazilik unvanını verilmiş ve bu vesile ile bugün Gaziler Günü olarak addedilmiştir.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu uğurda kendisine çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı üç kıtada kılıç sallamış, zaferden zafere koşmuş, ecdadını örnek olarak Anadolu'da Kore'de Kıbrıs'ta canlarını hiçe sayarak vatan, millet, bayrak aşkı ile tarihinde bir birçok savaştan yüzünün akıyla çıkmıştır.

Bir an bile tereddüt etmeden bizler rahat edelim diye nefesini veren şehidim, verecek olan gazim unutmayınız kalbimizdeki yeriniz apayrı, sizlere imrenen gözlerle bakıyoruz. Gözlerinizdeki ışıltı bizleri tarihin derin destanlarına alıp götürüyor. Ve yine unutmayınız emanetiniz, emanetimizdir. Gözünüz arkada kalmasın. Bu vatana sizlerin sahip çıktığınız gibi bizler de sahip çıkacağız” dedi.

Tören Şehit Şahin Abanoz Ortaokulu öğrencileri Ahsen Cebeci, Elvin Cebeci ve İstiklal Savaşı Gazisi Hüseyin Kavuk’un oğlu Hüseyin Kavuk’un birer şiir okumalarının ardından Kıbrıs Gazisi Halil İbrahim Kaya’ya Milli Mücadele Madalyası, Beratı ve Rozeti Kaymakam İdris Koç tarafından takdim edilmesi ile son buldu. Ahmet CEYLAN.