PANDEMİYİ EĞLENCELİ HALE GETİRDİ!...

Tutkun, pandemi nedeniyle evde kaldığı süreci çok iyi değerlendirerek, karakalem, suluboya ve akrelik boya çalışması gerçekleştirerek, yüzlerce resim yaptı. Tutkun, yaptığı resimlerde aile bireylerine ve akrabalarına da yer verdi.

‘Karantina Günlükleri’ adı verdiği karakalem portreler, hayvan ve doğa resimlerinden oluşan 25 eserini okuldaki bir koridorda sergileyen Tutkun, diğer öğrencilere örnek oldu.

Tutkun, eğitimden uzak, evde kaldığı süreçte resim çizmenin kendisi için bir tutku haline geldiğini belirterek, “Pandemi dönemini yaptığım resimlerle eğlenceli hale getirdim. Resim çizmek şimdi en büyük tutkum oldu. Boş zamanlarımı resim çizerek değerlendirerek, telefon ve televizyonda da uzak durmayı tercih ettim. Resim çizmede en büyük destekçim Görsel Sanatlar Öğretmenim Yasemin Talip oldu” dedi.

Pandemi dönemini yüzlerce resim çizerek geçirdiğini anlatan Tutkun, “Resim yaparken kendimi daha mutlu hissettim. Zamanımı geçirebileceğim en iyi aktivitem resim çalışmaları oldu. Resim ve boya çalışması yaparken hiç sıkılmıyorsun ve sonuna kadar çizesin ve boyayasın geliyor. Sonucu görünce de çok mutlu oluyorsun. Bu sayede bu zorlu süreçlerinden de üstesinden geldim” dedi.

Görele Nihat Gürel Fen Lisesi Müdürü Yusuf Ali Keskin ise, “Öğrencilerimizden Sıla Tutkun’un pandemi sürecini en iyi şekilde değerlendirerek, bu gibi aktivite de bulunması bizleri mutlu etti. Öğrencimiz yaptığı eserleriyle diğer öğrencilerimize de örnek oldu. Bizde okulumuzda bu eserleri bir köşe olarak değerlendirdik. Her öğrencimize okuldan arda kalan zamanları bu gibi etkinliklerle değerlendirmelerini tavsiye ediyorum” dedi.