“Yerel esnafın yeni sorunu e-market”

GESOB Başkanı Ali Kara;”Tatlıdan kırtasiye ye, ayakkabıdan mobilyaya, giyim eşyasından tüm gıda ve et ürünlerine kadar pek çok sektörün alanına girerek satış yapan market zincirleri karşısında direnmeye çalışan Devlete katma değer üreten ve kendi işinde çalışmasından doyalı işsizliği büyük oranda önleyen küçük esnaf şimdi de internet marketler ile cebelleşiyor” ifadelerini kullandı.

Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (GESOB) Ali Kara yaptığı açıklamada ;”E-Ticaret uygulamaları ile internet üzerinden adrese teslim market ürünü satışı yapan ve sayıları her geçen gün artan internet marketleri bu gün başta bakkal ve giyim eşyası olmak üzere tüm esnafların en yeni sorunu. Son dönemde sayıları hızla artan e-ticaret uygulamaları ile internet üzerinden market ürünü satışı yapan firmalar esnafları kepenklerini kapatmayla tehdit ediyor.

Küçük esnafımız sayıları hızla artan zincir marketler karşısında her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyor, bu market furyasına karşı gücü yettiğince direnemeyen küçük esnafımız şimdi de sayıları hızla artan internet marketleri ile karşı karşıya çaresiz hükümetten destek bekliyor.

Teknolojiyi de kullanarak e-ticaret uygulamaları üzerinden vatandaşın diğer cebine de girmeyi başaran internet marketlerin tek hedefinin küçük esnaf olduğu açık seçik meydandadır. Aklımıza gelebilecek tüm gıda ürünlerinin satışını internet üzerinden yapmaya devam eden bu sistem tüm esnafımızı yok etmeyi hedefliyor. Esnaflarımız eski günlerini mumla aramaktadır ve umutları artık tükenme noktasına gelen dünün mahallelerindeki abisi babası ablası annesi ve hatta koruyan kollayan durumundaki esnaflarımızın bu yapıya dayanma güçleri kalmamıştır.

Devletin temel direklerinden birini oluşturan esnaf ve sanatkârlarımıza Anayasamızın 173’üncü maddesinin işletilerek gerekli koruyucu ve destekleyici tedbirlerin alınmasını hükümetimizden ivedilikle beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.