Tirebolu Halkına kesilen bu ceza neyin öfkesidir?

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır”  İlçemizde ekonomik ömrünü tamamlamış, zamanla tahribata uğramış ve zaman zaman kesintilere de sebebiyet veren su hizmetini sağlayan pompalarımızın çalışması elektrik eksenli süregelmektedir.

İlçemiz; özellikle yaz mevsiminin gelmesi ile yükselen turizm amaçlı ziyaretler ve eğitim öğretim sezonunun başlaması sonucunda mevcut nüfus rakamının üzerine çıkmakta ve bu durum belediyemize ekstra bir hizmet sorumluluğu yüklemektedir.

Tirebolu Belediyesi olarak sorumluluktan kaçıp şikâyet etmek yerine makul çözümler üreterek bu sorunun üstesinden gelmeyi amaçlamaktayız. Ancak; 2014-2019 geçmiş yönetiminden kalan ağır borç yüküne ilave olarak ve görevde olduğumuz sürede bir kısmını mevcut imkânlar dâhilinde ödediğimiz elektrik borçları artık başa çıkılamaz pozisyona gelmiştir. Her ay belediyemize yaklaşık 250.000 TL tutarında ağır bir fatura çıkmaktadır.

Tirebolu Belediyemizin elektriğinin her an kesilmesi ve ilçemizin susuz kalması ciddi bir şekilde gündemdeyken verdiğimiz bu uğraş Tirebolu Belediyesi menfaati için değil halkımızın susuz kalıp mağdur olmaması adınadır.

Konuyla ilgili olarak 2021 Eylül ayı meclis toplantımız ve yine bugün olağanüstü toplanarak “Elektrik Borçlarını kapsayan İller Bankası Borçlanması” gündemli toplantıda görüşülen konu ikinci defa yine aynı belediye meclis üyelerinin red oyu vermesi sonucu oy çokluğu ile reddedilmiştir.

Tirebolu Halkına hizmet olarak geri dönecek olan bu konunun şiddetle karşında durmak, Tirebolu Halkına su hizmeti gibi hayati bir konuda bu faturayı kesmek nedendir?

Hepimizin yaşayıp aynı oranda istifade edebildiği, özellikle bu pandemi döneminde hijyen ve temizlik açısından önemi daha da artan su hizmetinin, önündeki engelden kurtulabilmek mümkünken; bu yapıcı çabalarımızın önüne çekilen setler, engellemeler Tirebolu Halkına kesilen bu ceza neyin öfkesidir?

Elektrik borçlarımıza istinaden İller Bankası Borçlanması ile bu konunun üstesinden gelinmedikçe Tirebolu Halkı olarak bizlerin su hizmetleri konusunda daha ağır sonuçlar ile karşı karşıya kalacağımızı ve çözüm önerilerinin karşısında kimlerin şiddetle karşı durduğu bildirmek isteriz.

Takdir kıymetli Tirebolu Halkınındır” dedi.