CHP’nin Kelkit Vadisi Manifestosu!...

Yaklaşık 40 kişilik bir ekiple 2-3 Ekim tarihlerinde Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinde İlçe Danışma Kurulu toplantıları ve en son Şebinkarahisar’da genişletilmiş İlçe Başkanları toplantıları gerçekleştirildi. Toplantılar sonrası bu 3 ilçede saha çalışmaları ve esnaf ziyaretleri yapıldı.

 

Kelkit Vadisi’nde 2 gün süren toplantılar ve çalışmalar sonrası CHP Giresun İl Başkanı Fikri Bilge yapmış olduğu basın açıklamasında bölgenin sorunlarını şöyle açıkladı; “Kelkit Vadisi’nde ilçesi öncelik sırasına göre derhal il olmalıdır. Şebinkarahisar’ın Eğribel-Su Şehri-Sivas Karayolları çalışmaları ivedilikle çözüme kavuşturulmalıdır.

 

Şebinkarahisar Hastanesi’nde acil olan doktor açığı derhal giderilmelidir. Şebinkarahisar İlçesi’nde doğalgaz sorunu 2023 programına dahil edilmelidir. Şebinkarahisar İlçemizde Cumhuriyet Üniversitesi’ne bağlıyken 5.000 öğrenci sayısı Giresun Üniversitesi’ne bağlandıktan sonra 500 öğrenci sayısına düşmüştür. Turizme öncelik verilmeli, tanıtım amaçlı çalışmalar programa alınmalıdır. Şebinkarahisar İlçemizde devlet hayvancılık ve tarım-turizm alanlarında karşılıksız teşvikte bulunmalıdır. Alucra İlçemizde karayolları ağı gecikmeksizin hayata geçirilmelidir. Alucra-Şebinkarahisar arasında 3 adet köprü üzerinde ölümlü trafik kazalarının önlenmesi için yeniden köprü yapımı hemen gerçekleştirilmelidir. Alucra İlçemizde Yüksekokul kampüsü ve gelişimi sağlanmalıdır. Alucra İlçemizde köy ve ilçe arası bağlantı yolları yeniden programa alınmalıdır. Alucra İlçemizde hayvancılık-tarım ve turizm üzerinde devlet tarafından teşvikler gerçekleştirilmelidir. Çamoluk ilçemizin karayolları ağında derhal çalışmalar başlatılmalı, halkın ulaşım sorunu çözüme kavuşturulmalıdır.

Çamoluk ilçemizde kışın 6 ay ilimiz ile ulaşım tamamen kesilme noktasındadır. Sivas-Gümüşhane-Su Şehri yollarında gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Çamoluk İlçemizde hala devlet hastanesi bulunmamaktadır.  Çamoluk ilçemizde Özel İdare Binasının kapısına kilit vurulmuştur. Kapısı bir türlü açılmamaktadır.

 

Devlet bu 3 ilçemizde yatırımı yeniden gözden geçirmelidir.”