Tirebolu-Torul demiryolu etabı ne olacak!...

Yılmaz, İl Genel Meclisinin Ekim ayı toplantıları öncesinde gündem dışı söz alarak demiryolu projelerindeki son durum hakkında görüşlerini açıkladı.

“Ülkemiz yeni bir seçim sürecine girerken, biz Giresunlu olarak Giresun’un kurtuluşu için nefes tüketen, komşu illerle aramızda oluşan gelişme farklılığına dikkat çekmeye çalışan bir muhalefet grubu olarak Giresun’un bölgesinde kaybeden il konumuna düşmesinin acısını yüreğimizde taşıyoruz” diyen Yılmaz, Tirebolu-Torul demiryolu projesiyle ilgili şunları aktardı:

“2012 yılının ÇED raporunda yer almasına rağmen, bizim en stratejik konularımızdan biri olan Harşıt’tan geçen tarihi İran-Karadeniz bağlantısının demiryolu yolu aksı olan, Torul –Tirebolu etabının; geçen yıl yapımına başlanacağı ilan edilen Erzincan –Gümüşhane –Trabzon hattıyla birlikte projeye dahil edilmemesi hepimizi yaralamıştır.  Erzincan-Gümüşhane –Torul –Tirebolu hattı olarak gündeme getirilen demiryolu ana hattı, maalesef Trabzon’a kaptırıldı, yani kaybettik. Şimdi de en azından Torul-Tirebolu demiryolu etabı ne olacak diye sormak zorundayız. Yerine ısrarla Samsun-Sarp Demiryolu Projesinden söz ediliyor. Bunun adı ise hedef saptırmadır. Doğu ve İran ulaşım stratejimizi Samsun-Sarp Demiryolu gibi, kıyı bağlantısı esaslı bir proje ile ilişkilendiremeyiz. Eğer iktidar temsilcisi siyasetçiler, coğrafya bilgilerini tazelemek için Giresun haritasına yeniden bir bakabilirlerse, etüt aşamasına gelmiş ve geçmişte bir asır önce Osmanlı Döneminde de komşunun engellemeye çalıştığı, Erzincan-Gümüşhane-Torul-Tirebolu Demiryolu hattından neden vazgeçemeyeceğimizi görebileceklerdir.”

Tirebolu-Torul karayolu iyileştirme projesinden de bahseden Yılmaz, “3 kez bu mecliste CHP Grubu olarak görselini paylaştığımız, proje çizim ihalesi gerçekleşmiş olan ‘Tirebolu-Torul Karayolu İyileştirmesi Projesi’ hiç mi hiç konuşulmuyor artık. Yani kayıp. Yapım ihalesi ne zaman bilinmiyor” diye konuştu.