SAHİPSİZ, BAŞIBOŞ SOKAK HAYVANLARI HASTALIK VE TEHLİKE SAÇIYOR!...

Görele’de sokaklarda ve mahalle aralarında sürüler halinde gezen başıboş köpekler vatandaşlara korkulu anlar hem halk sağlığı tehlike yaşatıyor.

“Çözüm bulunmasını bekliyoruz”

Yetkililerden acil bir çözüm istediklerini belirten ilçe esnaflarından Serdar Şahin  "Hem çarşı merkezinde hem de mahallelerde sürüler halinde dolaşan sokak hayvanları var. Bu sorunla ilgili tedbir alması gerekenler hiçbir adım atmıyor. Sokak hayvanlarının gaita ve tüyleri etrafa saçılıyor. Taşıdıkları hastalıklarla tehlike arz eden sokak hayvanları için gereken önlemler alınmalıdır. Her an tehlikeyle karşı karşıya kalmamız bizleri tedirgin ediyor. Görele'de sokaklarda o kadar çok köpek var ki Kumyalı Şok marketin önünden geçen kadın ve çocuklara saldırdılar bir anda herkes marketin içine kaçtı hayvanları seviyoruz da yani  acil bir çözüm . Bana bir şey olmadı demeyin. Başıboş dolaşan sağlıksız hayvanların yeri cadde, sokak ortaları değil. Çocukların gezip dolaştığı yerlerde hayvanlar olmamalı” dedi

Sokak hayvanları hastalık kaynağı

 

Solunum yoluyla oral yolla bulaşan hastalıkların sahipsiz sokak hayvanlarıyla temasın önemli bir etken olduğunu belirten uzmanlar, oldukça tehlikeli olan bakteriyel, paraziter, viral ve mantar kaynaklı hastalıkların yayılmasını önlemek için bu hayvanların kontrol altına alınmasının önemine dikkat çekiyorlar.
goreleden haber-medya