DD’den Tirebolu’daki madene tepki!...

Atatürkçü Düşünce Derneği Giresun Şube Başkanı Oğuzcan Özdemir Tirebolu ilçemize yapılması planlanan maden sahası konusuna sert tepki gösterdi.

Özdemir açıklamasında şunlara yer verdi; “Tirebolu ilçemizde ruhsatlandırılmış iki maden sahası konusunda çalışmaları sonlanmış ve  Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başlamış bölgede yaşayan halkımızın görüşlerini almak üzere  3/11/2021 tarihinde, ÇED yönetmeliğinin 9.maddesi gereğince halkın bilgilendirilmesi için toplantı yapılacağı belirtilmiş. Ruhsat başvurusunda, bakır, kuşun, çinko, altın ve gümüş ocağı çıkacağı belirtilmektedir. Faliyet alanı Harkköy’ e 240 metre, Kuskunlu’ya 530 metre mesafededir. Faaliyet süresi 24 yıl olarak belirtilen Tirebolumuzun doğasına büyük zararlar vereceği aşikardır. Proje alanını 30 km güneyinde bulunan tabiat ormanı yine büyük tehlike altındadır. Yurdumuzun çeşitli yerlerinde benzer ruhsatları alan şirketlerin, o yerlerin doğasına ve çevresine nasıl zarlar verdiği ortadadır. Başkan Özdemir Cerrattepe, Kaz dağlarıve  yanı başımızda doğası ormanları katledilen Ordu/ Fatsa örneği varken bu madene evet demek ağaç katliamlarına, doğa tahribatına, siyanürlü suya ve denizi ve doğası ile dünya harikası olan Tirebolu’muzun katledilmesine evet demektir.

Bölgedeki tüm canlı yaşamını tehdit eden bu maden ocağı kurulum faaliyeti için 3 Kasım Çarşamba Günü Harkköy Okulunda yapılacak olan ÇED toplantısına tüm halkımızı, doğa severleri, siyasi parti temsilcilerini,  Demokratik Kitle Örgütlerini ve özellikle Tirebolulu hemşerileri bu toplantıya katılarak tepki vermeye ve yapılması planlanan bu madene karşı hep birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.”