Tirebolulu Çevrecilerden Maden Ocağı Tepkisi!...

Tirebolulu çevreciler, ilçeye bağlı Harkköy’de kurulması planlanan Maden Ocağı ile ilgili bilgilendirme yapmak amacıyla ÇED toplantısından önce TEMA Vakfı ve STK temsilcileriyle bir araya gelerek, toplantı düzenlediler. Tirebolu Belediyesi Düğün Salonunda 2 Kasım Salı günü gerçekleşen Bilgilendirme Toplantısına; çok sayıda STK temsilcisiyle çevreciler ve siyasi parti başkanları katıldı.

 Tirebolu Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Sibel Arslan’ın açılışı konuşmasıyla başlayan toplantıda; TEMA Vakfı Giresun Temsilcisi Ömer Hacıahmetoğlu ile CHP Giresun İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Cebeci, ADD Giresun Şube Başkanı Oğuzcan Özdemir, Giresun Gönüllüler Derneği Başkanı Şaban Karakaya ve CHP Tirebolu İlçe Başkanı Fatma İyice, birer konuşma yaparak, Harkköy’de açılması planlanan Maden Ocağı ile ilgili açıklamalarda bulundular. Konuşmacılar, Jura Madencilik Şirketi tarafından hazırlanan ÇED Raporu için olumsuz yönde hareket edilmesi gerektiğini savunarak, burada açılacak Maden Ocağı’nın çevre için büyük tehlike arz edeceğini dile getirdiler.

   Öte yandan, Harkköy ve çevresinde kurulması düşünülen ve adına “Bakır-Kurşun-Çinko-Altın-Gümüş Ocağı” verilen söz konusu ocak için 3 Kasım’da yapılacak ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı öncesinde Tirebolulu çevrecilerin gerçekleştirdiği toplantıya, ocak merkezine ait köylerle ilgili ve yetkili isimlerin katılmaması esefle karşılanırken; söz konusu firma tarafından ilgili köyde yapılacak toplantıya, çevrecilerin ve çok sayıda STK temsilcisinin gönüllü olarak katılacağı bildirildi. Bu arada, Tirebolulu çevreciler, doğayı korumak adına her türlü mücadeleyi vereceklerini ifade ederek, konunun en yakın takipçisi olacaklarını da kaydettiler. tireboluekspress