ONLAR YİĞİDO’YSA SEN DE ÇOTANAKSIN!...


Spor Toto Süper Lig ekibi GZT Giresunspor, 12. Hafta maçında bugün deplasmanda DG Sivasspor ile karşı karşıya gelecek. Saat 13.30’da kritik maçı Ümit Öztürk yönetecek.
Geride kalan haftayı FRAPORT TAV Antalyaspor maçı mağlubiyetiyle kapatan Çotanaklar, Rıza Çalımbay’ın öğrencilerini dize getirerek, bu yenilgiyi telafi etmeyi hedefliyor. Hafta boyunca galibiyet üzerine çalışmalarını sürdüren Yeşil Beyazlılar, dün son kez sahaya indi ve artık maç saatini beklemeye koyuldu.
LİGDE İLK RANDEVU
Sivasspor ile Giresunspor, Süper Lig'de ilk kez karşı karşıya gelecek. Yiğidolar, bu sezon lige yükselen Giresun ekibiyle oynayacağı müsabakayla birlikte Süper Lig tarihinde 534. maçına çıkacak.
İki takım daha önce 2020-2021 sezonunda Türkiye Kupası 5. Tur'unda karşılaştı. Sivas'ta oynanan mücadeleyi kırmızı-beyazlılar 1-0 kazanmıştı.
ALT SIRALARDAN UZAKLAŞMALIYIZ
Ligde geride kalan 11 haftada Çotanaklar, 2 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 3 beraberlikle aldığı 9 puanla 19. basamakta bulunuyor. Yiğidolar ise, 2 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 6 beraberlik sonucunda topladığı 12 puanla 13. sırada yer alıyor.

NEFES ALMAK İSTİYOR

Teknik Direktör Hakan Keleş yönetiminde karşılaşmaya 3 puan parolasıyla hazırlanan Çotanaklar Sivas’ta kazanarak alt sıralarda bir nebze olsun nefes almayı hedefliyor.

Süper ligde alt sıralar adeta cadı kazanına dönerken, Ç. Rizespor 4, GZT Giresunspor 9, Göztepe 9, Kasımpaşa 9 puana sahip.

MİLLİ ARAYA MORAL PEŞİNDE

Giresunspor Sivasspor’u yenerek milli araya moralli girmenin hesaplarını yapıyor. Milli takımızın oynayacağı ulusal maçlar nedeniyle süper lige 12. hafta maçlarının ardından bir hafta ara verilecek.


ÜMİT ÖZTÜRK DÜDÜK ÇALACAK
İki takım arasında oynanacak karşılaşmayı hakem Ümit Öztürk yönetecek. Öztürk'ün yardımcılıklarını İsmail Şencan ile Esat Sancaktar yapacak. Mücadelede dördüncü hakem olarak Alper Akarsu görev alacak.