İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlığı Daire Başkanlığı’na Göreleli İsim Atandı!...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında artık üst düzey bir bürokratımız diyen sitemiz yazarlarından Araştırmacı-Yazar Seyfullah Çiçek” Eşim Dilek hanımın banka müdürlüğünden emekli İrfan amcasının, Çorum Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi  olan küçük oğlu Doç.Dr. Yavuz Kağan Yasım, Sosyal Güvenlik Bakanlığı İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlığı Daire Başkanlığı’na atandı.

 Yasım’ın, konuya ilişkin face paylaşımı şöyle:

 “Sayın hocam Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Bilgin' e ve Genel müdürümüz Sayın Oğuz Kağan Güldoğan 'a İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanlığına takdir ve tensipleri için teşekkür ediyorum.”

 Doç.Dr. Yavuz Kağan Yasım, akademisyeni bol bir ailenin mensubu.

 Şöyle ki…

*Büyük ağabeyi Alptekin, Tıp Profesörü olup, halen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp-Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi ve Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görevini sürdürmektedir.

*Küçük ağabeyi Gökhan, Ordu Üniversitesi’nde öğretim görevlisi.

*Eniştesi (ablasının eşi)Prof.Dr.Turan Karadeniz, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi.

Ayrıca, büyük amcasının (Mustafa Yasin)oğlu İlker Yasin de, dünyaca ünlü spor spikeri, spor yazarı ve spor programları yapımcısıdır.

Sevgili Yavuz Kağan Yasım kardeşimin böylesine önemli bir göreve atanmasından dolayı, hem eşimin amcasının oğlu ve hem de köylüm olması nedeniyle gurur duyduk.

Dualarımız onunla.

Eşim Dilek hanımla birlikte sevgili Yavuz Kağan’a yeni görevinde üstün başarılar diliyor, gözlerinden öpüyoruz.

Not: Köyümüzde aile Yasımoğulları olarak tanınmakta olup, aile büyüğü 5 erkek kardeşten ilk ikisi Yasin, son üçü ise (Ali, Hasan ve kayınpederim Süreyya) Yasım soyadını taşımaktadır.

Köyümüzdeki mahallelerinin resmi adı da “Yasımlı Mahallesi”dir.

 ***

Dr.YAVUZ KAĞAN YASIM KİMDİR? (KUŞÇULU Köyü kitabından)

1975 yılında, bankacı olan babası İrfan Yasım’ın, o tarihte görev yaptığı Trabzon’da doğdu.

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nden mezun oldu.

1997 yılında Gazi Üniversitesi İ.İ.B.Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde lisans, 2011 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi doktora programını 2016 yılında tamamlayarak bilim doktoru unvanı aldı. 

Bir süre özel sektörde Coca-Cola Türkiye A.Ş. Çukurova İthalat ve İhracat Türk A.Ş. ve Evyap Sabun Yağ A.Ş. firmalarında çalıştı.

2007-2017 yılları arasında Ordu Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.   

Halen Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğretim üyesidir. İşgücü piyasaları, iş ve sosyal güvenlik hukuku, çalışma psikolojisi alanlarında akademik çalışmaları mevcuttur. Aynı zamanda iş ve sosyal güvenlik hukuku alanında bilirkişilik yapmaktadır.

 Yavuz Kağan Yasım, evli olup, iki çocuk babasıdır.”

 (Tüm Yönleriyle KUŞÇULU KÖYÜ/2020, Seyfullah Çiçek, Arı Sanat&Görele Belediyesi Yayınları, İstanbul, 2020)

***

 Bir ilginç not daha:

 Şimdiki adı İŞKUR olan bu kurumun eski adı “İş ve İşçi Bulma Kurumu” idi.

 1958-1982 yılları arasında bu kurumda çeşitli görevlerde bulunan dayım Temel Akalın (89) da (annemin kardeşi), 1981 yılında İş ve İşçi Bulma Kurumu Marmara Bölge Müdür Yardımcılığı görevine atanmış, bu görevdeyken 1982 yılında kendi isteği ile emekliye ayrılmıştı.

  Bu vesileyle dayıma da sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.

 Bizde goreleden haber-medya ailesi olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlığı Daire Başkanlığı’na atanan Görele’nin Kuşçulu Köyü’nden Doç.Dr. Yavuz Kağan Yasım’i kutlar, başarılar dileriz.