Atatürkçü Düşünce Derneği’nden10 Kasım Mesajı...

Giresun Atatürkçü Düşünce Derneği Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83.yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yayınlanan mesajda özetle şöyle denildi: “Atatürkçü Düşünce Derneği olarak varlık nedenimiz bu ve görevimiz de; Kemalizm’ i kutup yıldızı bilip Aydınlanma Devrimlerini sürdürmek, devletimizi yeniden hukuk devleti yapmak, üretim tesislerimizi, yer altı yer üstü kaynaklarımızı yeniden harekete geçirmek, köylümüzü yeniden efendi yapmak, kadınlarımızı yeniden özgürleştirmek, gençlerimizi, çocuklarımızı laik bilimsel eğitimle buluşturup yeniden geleceğe güvenle bakar hale getirmek, Tam Bağımsız ve Gerçekten Demokratik Türkiye hedefini yeniden önümüze koyup Kemalist cumhuriyeti yeniden kazanmaktır. Değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışının üzerinden 83 yıl geçti.

O’nu suikastlarla, ihanetlerle yok etmeye çalışanlar da, ebediyete intikalinden sonra yalan ve iftiralarla unutturacaklarını sananlar da başaramadılar. Tersine iç ve dış bedhahlar saldırdıkça büyüdü, yalancılar unutturmak istedikçe güçlendi.

Geleneklerimizde önemli yeri olan mezar ziyaretleri, bir süre sonra seyrekleşir,

giderek unutulabilir. 83 yıl önce yaşamını yitirmiş aile büyüklerini ziyaret edenlerin sayısı herhalde çok fazla değildir. Bu gerçeğe karşın, her gün yurt içi ve dışından binlerce insan kendi istekleriyle Atatürk’e gidiyor. Ulusal bayram günleri ziyaretçi sayısı yüzbinleri, 10 Kasım’larda milyonu aşıyor. O’na ve eserlerine saldırı ve ihanet arttıkça halkımız, daha büyük bir özlemle Anıtkabir’e koşuyor. Dünyada örneği yok. 10 Kasım 1938’ den bugüne pek çok kişi ve siyasi akım kendi Atatürk’ünü üretmeye çalıştı. Artık çok iyi tanıdığımız kimileri saldırılacak, hakaret edilecek, bazıları da, sahip çıkar gibi yaparak, en önemli özelliklerini gizleyip sadece kendi çıkarlarına yarayacak Atatürk’ler yarattıklarını sandılar.”