Tirebolu’da ATATÜRK, Ölüm Yıldönümünde Çeşitli Etkinliklerle Anıldı!...

15 Temmuz Demokrasi Meydan’ında çelenk sunumu ve ardından Dumlupınar İlkokulunda düzenlenen programlara İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, Cumhuriyet Halk Partisi Tirebolu İlçe Başkanı Fatma İyice, İYİ Parti Tirebolu İlçe Başkanı Erdinç Bektaş, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yanıkömer, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ile Belediye Başkanı Burhan Takır’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmalarından sonra; tüm daire amirlerinin, siyasi parti temsilcilerinin ve gazilerin katılımıyla gerçekleşen törende sirenler eşliğinde Ata’mızın manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Tirebolu’da Cumhuriyet Ortaokulu’nun organizesinde yapılan anma etkinliklerinin esas bölümü saat 09.30’dan sonra Dumlupınar İlkokulu Salonunda gerçekleşti. Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Hakan Gökçe’nin nezaretinde okul öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu program beğeniyle izlenirken; ölümsüz Ata’mızı bir kez daha anma fırsatı bulduk. Programda öğrenciler şiirler okuyup, Ata’nın sevdiği şarkıları seslendirdiler. Bu arada, sinevizyon gösterileriyle de Ata’mızın hayatı ve hizmetleri gözler önüne serildi. Atatürk Oratoryosu ve Müzik öğretmenlerinin sunduğu fasıl, izleyiciler tarafından duygu dolu anlarla izlenirken; programı takip eden öğrencilerin Ata’ya olan sevgi ve bağlılıkları görülmeye değer nitelikteydi.

Her 10 Kasım’da hepimiz duygu yüklü oluyoruz ve Ata’mızı sevgi, saygı ve şefkatle, hatta çok büyük bir özlemle anıyoruz. Bu hasretimiz o kadar çok ki, tam tamına 83 yıldır ulusça aynı özlemi yüreklerimizde hissediyoruz. Büyük Ata’mızı sadece anmak değil, anlamak da gerekiyor. O’nu anlamak için de eserlerine sahip çıkmak ve O’nu yüreğimizde yaşatmak gerek. Bu duygu ve düşüncelerle ölümünün 83’ncü yılında Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü bir kez daha saygıyla anıyor ve hep bir ağızdan diyoruz ki, Yaşasın Atatürk, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti..!   tireboluekspress