14. Giresun Günleri’nde Geleceğin Kemençecileri Damga Vurdu!...

Görele Belediyesi tarafından 14. Giresun Günleri’nde ilçemizin kültür mirası, Karadeniz Bölgesi’nin Neşet Ertaş’ı büyük kemençe üstadı Katip Şadi’yi unutmadı.

Görele Belediyesi tarafından 14. Giresun Günlerinde büyük kemençe üstadı Katip Şadi anısına kemençe yarışması düzenlendi. Yarışmanın jüri üyeliğini ise Naci Keskin, Emre Sarıcı ve Mehmet Duman yaptı.

Yarışmada Tufan Şahin birinci, Selim Küpüç ikinci, Recep Eren Yasgan ise üçüncü geldi.

Belediye Başkanımız Tolga Erener, belediye olarak ilçemizin değeri ve kültür mirası olan Katip Şadi’yi hatırlatmaya, yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.

14. Giresun Günleri’nde de büyük kemençe üstadı Katip Şadi’yi andıklarını belirten Belediye Başkanı Tolga Erener, “İlçemizde açtığımız kemençe kursları ve yaşattığımız kemençe kültürüyle yeni Katip Şadi’ler yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kemençenin doğduğu topraklar olan Görele’de Katip Şadi ve kemençe kültürünü her daim yaşatacağız. Bunun için 14. Giresun Günleri’nde büyük kemençe üstadımızı anarak, onun anısına kemençe yarışması düzenledik. Yarışmamız yoğun ilgi gördü ve amacına ulaştı” dedi.

 

Bizde goreleden haber-medya ailesi olarak Görele Belediyesi tarafından 14. Giresun Günleri’nde ilçemizin kültür mirası, Karadeniz Bölgesi’nin Neşet Ertaş’ı büyük kemençe üstadı Katip Şadi anısına düzenlenen kemençe yarışmasında dereceye giren birinci Tufan Şahin’i, ikinci Selim Küpüç ve üçüncü Recep Eren Yasgan’ı kutlar, başarılar dileriz.