Heyamola (Denizin Türküsü) isimli belgesel izleyici ile buluştu!...

Yönetmenliğini Ulaş Karakaya’nın, görüntü yönetmenliğini Mesut Aydın’ın yaptığı, 70’lerin Doğu Karadeniz’indeki balıkçıların örgütlenmesini ve çevresinde gelişen olayları şiirsel bir dille işleyen Heyamola (Denizin Türküsü) isimli belgesel Giresun KESK konferans Salonu’nda izleyici ile buluştu.

Belgesel, konu itibariyle Dünya üzerinde bir benzerine pek rastlanmayan bir konuyu ele alıyor. Belgesel balıkçıların Doğu Karadeniz sularındaki sınıf mücadelesinin yarattığı büyük dalganın izlerinin peşine düşerken, izleyiciyi dönemin tanıklarının anlatımları ile 70’lerden günümüze düşsel bir yolculuğa çıkarıyor.

İlk fragmanı yayınlanan belgeselin seslendirmelerini And Boyns ve İlyas Salman yaparken, müziklerini Hüseyin Unay ve Ahmet Bozdoğan yaptı.

Giresun KESK konferans Salonu’nda izleyici ile buluşan Heyamola (Denizin Türküsü) isimli belgeselinin yönetmeni Ulaş Karakaya” Görüntü yönetmenliğini sevgili kardeşim Mesut Aydın'ın yapığı Heyamola (Denizin Türküsü) Belgeselini ilk kez KESK konferans salonunda izleyici ile buluşturduk.  Öncelikle KESK'e ve tüm şube başkanlarına ayrıca  Giresun Şubesi SES başkanı sevgili dostum  Gökhan Topal'a , belgesel gösteriminin sunuculuğu yapan sevgili Şirin Karadurmuş'a belgesel gösterimine katılarak bizleri   mutlu eden CHP Giresun İl başkanı sayın Fikri Bilge' ye, Çanakçı Belediye başkanımız sevgili dostum  Tuncay Kasım 'a ve 29 Ekim Kadınları Derneği Giresun Şube Başkanı Emine Şenel'e, Sol parti yöneticilerine, CHP Gençlik Kolları İl başkanı sevgili kardeşim Mustafa Cem Akar'a, ADD başkanı Oğuzcan Özdemir'e belgesele omuz veren sevgili büyüklerim  Ziya Gül, İkbal Bilir, Abdullah Yayla, Halil İbrahim Şen, Şevket Bektaş, Zeki Kırdemir ve aramızda olamasa da kalbi bizimle olan sevgili abim Şenel Kalafat'a, canlandırmalarda rol alan Fırat Onur Altay, Gökhan Topal, Gökalp Kabacoğlu, Deniz Topal, Adasu Konal, Murat Karadere ve elbette sevgili abim yüreği kocaman Özcan Konal'a, yine çekimlere katkı veren ama maalesef  hapishaneden kaçma görüntülerini kaybettiğimiz Furkan Akın, Ersoy Çoban ve Yusuf Türk'e , belgeselin müziklerini yapan sevgili dost Hüseyin Unay hocama yine belgeselin müziğini yapan İngiltere'de olduğu için aramızda olamayan dostum Ahmet Bozdoğan'a,  teşekkürü borç biliriz. Güzel bir geceydi. Katılanlara ve bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz” dedi. goreleden haber-medya