Kazananın ve kaybedenin değişmediği bir oyun!...

Bektaş, yaptığı açıklamada, Giresun il başkanlığı tarafından düzenlenen teşkilat içi çalışmaların değerlendirildiği Kasım Ayı İl Divan Toplantısı GİK üyesi İsmail Hakkı Akkiraz başkanlığında yapıldığını belirtti.

İl divan toplantısının, ilçe yönetimlerinin, il birim başkanlıklarının, il kadın ve gençlik kollarının bir aylık performans ve çalışma raporlarının okunmasıyla başladığını kaydeden Bektaş,  rapor sunumlarından sonra bir değerlendirme yaptı.

Fındık fiyatlarının geçici olarak yükselmesinin küçük üreticiye hiçbir faydasının olmadığını belirten Bektaş, “Sezon başında ihtiyacı olan küçük üretici fındığını düşük fiyattan sattı. Şimdi ise meydan tüccara ve büyük üreticilere kaldı. Böylece 19 senedir kaybedenin ve kazananın asla değişmediği bir fındık fiyatı oyunu ile karşı karşıyayız” dedi.

Bektaş, Şebinkarahisar’da yaşanan çevre felaketi ile alakalı ne tür bir çalışma yapıldığının yetkililerce açıklanmadığını da ifade ederek, şunları söyledi:

“Çevre felaketinin yaşandığı yerlerde çekilen görüntüler, durumun vahametini ortaya koymuştur. Ama ne hikmetse yetkili ve etkili kişilerden her hangi bir açıklama gelmemiştir. Bu konunun takipçisi olacağız.”