Tirebolu’da Emekçi Kadınlar Tarafından Üretilen Ürünler Satışa Çıktı!...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tirebolu İlçe Başkanlığı tarafından 21 Aralık 2020 Dünya Kooperatifçilik Günü’nde kurulan ve emekçi kadınlardan oluşan S.S Tirebolu Kozbaşı Kadın Girişimi Üretim ve İşleme Kooperatifi’nin emekçi kadınları tarafından üretilen geleneksel hamsi tuzlusu, dibek çayı,  elma pekmezi, reçeller ve kabalak turşusu satışları başladı.

Yapılan açıklamada“Amacımız, hem aile ekonomisine katkıda bulunmak ve hem de kadınlarımızın el emeklerinin uygun piyasa ortamında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmasını sağlamaktır. Ayrıca, yöremizdeki kadınlarımızın üretime yönelmelerine ve ailelerine ekonomik yönden katkı vermelerine yardımcı olmayı da ana hedef olarak görüyoruz”  Aklınıza koyduğunuz her şeyi yapabilirsiniz. En derin denizde yüzebilir, en yüksek zirveye tırmanabilirsiniz. S.S Tirebolu Kozbaşı Kadın Girişimi Üretim ve İşleme Kooperatifi’nin emekçi kadınları tarafından üretilen Karadeniz’in meşhur hamsisi geleneksel hamsi tuzlusu yapılarak talepler ve siparişler alınmaya başlamıştır. Ayriyeten yeşil çay olarak bilinen sağlığa çok faydalı dibek çaylarımız elma pekmezi, reçellerimiz ve kabalak turşusu satışlarımız vardır” denildi.

Talep ve siparişler için bizzat kooperatife başvurulacağını kaydeden yöneticiler, üretimde yöresel ve geleneksel ürünlerin ön planda tutulacağını belirterek, böylece kendi değerlerimize sahip çıkmak için de çaba sarf edeceklerini bildirdile

goreleden haber-medya